Zenta: Idén is megrendezik az I love Zenta fesztivált

Augusztus 9-én és 10-én rendezik meg Zentán az idei I love Zenta fesztivált, amely ezúttal is tartalmas kikapcsolódási lehetőségekkel várja a látogatókat a település főterén. A rendezvény részleteiről a szervezők mai zentai sajtótájékoztatójukon számoltak be.


Laskovity Kornél, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete igazgatója kiemelte, immár hetedik alkalommal szervezik meg a fesztivált, amelynek elsődleges célja az, hogy mindenkit Zentára hívjon, illetve hazacsábítson, aki valamilyen módon kötődik a településhez, majd hozzátette, ennek jegyében ezúttal is egy könnyed, nyári rendezvény keretében szeretnének tartalmas szórakozási lehetőséget biztosítani az érdeklődőknek. Kiemelte, a rendezvény augusztus 9-én, pénteken 19 órakor nyitja meg a kapuit az újvidéki Triangle Trio koncertjével, majd a vajdasági Joker együttes szolgáltatja a talpalávalót a közkedvelt utcabálon. Mint mondta, szombaton 17 órakor nyitja meg kapuit a Gyermekkuckó, ahol a helyi civil szervezetek szórakoztatják a legkisebbeket, 18.15-től a Csíkos-Pöttyös Zenekar tart gyermekkoncertet, 19 órától a Hedda Jazz formáció, 21 órától pedig a (Ne)normalni Balašević Tribute Band lép színpadra, majd 23órától DJ Saci szórakoztatja az egybegyűlteket. Elmondta továbbá azt is, hogy a rendezvény ideje alatt lezárják a városháza előtti utcaszakaszt, amelyen pénteken 14 órától vasárnap reggel 7 óráig nem lehet majd autóval közlekedni.

Kosiczky András, a zentai községi tanács idegenforgalommal megbízott tagja kifejtette, mindaz, amit évekkel ezelőtt a község idegenforgalmi szervezetével közösen elkezdtek építeni, mára beérett, ugyanis a rendezvényeik nemcsak arról szólnak, hogy van egy színpad, amelyen ilyen vagy olyan zenekarok lépnek fel, hanem igyekeznek olyan módon megszervezni a rendezvényeiket, hogy azokon ne csupán a zene domináljon, hanem azok a hangulati elemek is, amelyek különlegessé teszik azokat a látogatók számára. Mint mondta, ezen elvek mentén szervezik meg évről évre az I love Zenta fesztivált is, ilyen módon kísérelve meg minél többeket Zentára csalogatni. A közösségi oldalakon megjelent kritikákra reagálva hozzátette, mivel a rendezvényeik kis költségvetésűek, ezért értelemszerűen nem tudnak versenyezni azokkal, akiknek tizenöt-húszmillió dinár áll a rendelkezésükre egy-egy rendezvény megszervezésére. Hozzátette, az általuk életre hívott rendezvények esetében sokkal fontosabb maga az atmoszféra, amely egyediséget és ezáltal sajátos imázst is kölcsönöz ezeknek az eseményeknek.

H. A.

Vajdaság Ma, 2019. AUGUSZTUS 2.