Megszűnt a Stevan Sremac Iskolaközpont, helyette lesz négy különálló általános iskola

A zentai képviselő-testület pénteki, 44. rendkívüli ülésén döntöttek a Stevan Sremac Iskolaközpont megszüntetéséről és megalakították a négy új önálló általános iskolát. 


A sürgősségi szavazást az indokolta, hogy az önállósulás teljes folyamatát az iskolakezdésig be kell fejezniük. Szeptembertől a Stevan Sremac Általános Iskola (régi nevén November 11.), a Thurzó Lajos Általános Iskola, a Petőfi Sándor Általános Iskola (az eddigi Emlékiskola) és a Tömörkény István Általános Iskola fogadja majd a diákokat. A felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály iskolát az Petőfi Sándor Általános Iskolához csatolják majd, valamint a tornyosi oktatási intézményhez kapcsolják a bogarasi és kevi négyosztályos épületeket. A rendkívüli ülésen nem volt különösebb vita a napirendi pontokkal kapcsolatban. A teremben 22 tanácstag jelent meg, s a tartózkodó szavazók ellenére is döntésképes volt a testület.

A szétválási folyamat következő lépése, hogy elkészítsék a pontos vagyoni kimutatásokat a nyár végéig. A negyedik és a nyolcadik osztályok esetében kérvényezték a 15-nél kisebb létszámú osztályok megnyitását. Ezek jóváhagyása is még folyamatban van. Az újonnan megalapított intézmények átveszik a diákokat és a dolgozókat, s remélhetőleg gördülékenyen folyik majd tovább a munka.

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2019. JÚLIUS 19.