Jelzőlámpával a gyalogosok biztonságáért

Hivatalosan is üzembe helyezték Tornyoson azt a jelzőlámpát, amely a helyi általános iskola közelében könnyíti meg elsősorban a gyalogosok átkelését az úttesten.


--Közlekedésbiztonsági szempontból vált szükségessé a villanyrendőr felállítása, hiszen a településen halad át az regionális út, ami összeköti Bánátot és a községet is a Budapest—Belgrád autópályával. A gyalogosok, és közöttük is a diákok érdekét tartottuk szem előtt, amikor meghatároztuk a jelzőlámpa helyét. Ez egy modern szerkezet, ha a gyalogos át szeretne menni az úton, be kell jelentkeznie, vagyis meg kell érintenie az oszlopon lévő rendszert. A beruházás értéke mintegy 2,5 millió dinár, ebből a tartomány 1,7 millió dinárt vállalt, a fennmaradt összeget és a tervdokumentáció költségeit az önkormányzat teremtette elő – hallottuk Czegledi Rudolf polgármestertől. 

Cipó Igor, a VMSZ tornyosi helyi szervezetének az elnöke megjegyezte, lakossági fórumon indítványozták a helybeliek, hogy az iskolához legközelebbi átjárón villanyrendőrt helyezzenek el. Mint megjegyezte, a diákok  az iskolakezdéskor kijönnek majd, és megtanulják helyesen használni a szemafort.

Kis Bicskei Árpád, a helyi közösség tanácsának elnöke elmondta, az önkormányzat támogatásának köszönhetően tatarozzák a helyi közösség épületét, a közelmúltban a labdarúgó pályán építették ki 120 méter hosszan a kerítést, szeptemberben pedig egy 800 méteres dűlőút apró kővel való javítását, feltöltését tervezik.

(Tha)

Hét Nap online, 2019. 07. 05.

Herédi Krisztián felvételei