Sárkányhajót kapott a Zentai Tiszavirág Kajak Klub

A Tiszavirág Kajak és Rekreációs Klub versenyzői csütörtökön vehették át támogatójuktól azt a huszonkét személyes sárkányhajót, amely új színfoltja lesz a Tisza ezen szakaszának.


Az adományozó Zsemberi János sportbarát, a topolyai székhelyű Sat-Trakt vállalat tulajdonosa – ismertette Borbély Ferenc, a Tiszavirág klub elnökhelyettese az ünnepi alkalom elején. A zentai klub ötven aktív versenyzővel büszkélkedhet és az elmúlt évben versenyeredményei alapján, a szerbiai klubok között a harmadik helyen szerepelt. További 180 rekreációs tagjuk is van, akik kajakosok, túrakajakosok, kenuzók, csónakázó és hajós emberek, horgászok, egyszóval a Tisza-szeretők táborát képezik.

Zsemberi János szerint ebben a sportszervezetben olyan pozitívumok vannak, amiket mindenképpen érdemes támogatni. Ahol megfelelő emberek vannak, oda csak egy kis segítség kell, hogy tovább tudjanak fejlődni, s adománya színesebbé teszi majd a klub kínálatát. A Sat-Trakt egyébként minden sportot szívesen támogat. Ennek az adománynak az értéke hatezer euró, s a hajót Magyarországról szerezték be.

A kajakklub elnöke Nagy Abonyi Lajos az átadó alkalmával elmondta, hogy a sokféle kenun és kajakon kívül ez egy új színfolt lesz a Tisza vizén. Élőben Zentán ilyet még nagyon kevesen láthattak, sőt az országban is valószínűleg kevés ilyen hajó van. Remélhetőleg versenyeket is szerveznek majd rövidesen ebben a kategóriában. Húsz evezős ül benne, egy dobos és egy kormányos, ők alkotnak egy csapatot. A hajót majd cégek és vállalkozások által szervezett csapatoknak is szeretnék bérbe adni, miközben a dobos és a kormányos, akik ismerik a fortélyokat, állandó tagjai lesznek ezeknek az evezéseknek. Mint csapatépítő program alkalmas lesz a vállalatok szabadidős, közösségi szellemet fejlesztő összejövetelei számára.

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2019. JÚLIUS 4.

Herédi Krisztián felvételei