JTI: Segítségnyújtás a zentai népkonyhának

A Japan Tobacco International (JTI) vállat évek óta rendszeresen támogatja a zentai népkonyhát, hozzájárulva ezáltal zavartalan működésének biztosításához. Az idei támogatást Danilo Stojanović, a JTI zentai részlegének igazgatója munkatársai kíséretében ma adta át a népkonyhát működtető zentai Caritas illetékeseinek.


– A JTI már hetedik éve támogatja jelentősebb összeggel a zentai népkonyha működését, amivel az a célunk, hogy segítséget nyújtsunk azoknak a zentai lakosoknak, akiknek nincs más lehetőségük arra, hogy minden nap meleg étel kerülhessen az asztalukra, különösen most, a téli időszakban, amikor még idényjellegű munkákat sem tudnak vállalni – hangsúlyozta Danilo Stojanović, hozzátéve, a népkonyha támogatása csupán az egyike a vállalat azon tevékenységeinek, amelyekkel a zentai közösségnek életének jobbá tételéhez kíván hozzájárulni.

– Ez a támogatás nagyon sokat jelent, mivel a Caritas mind nehezebb időket él olyan szempontból, hogy a külföldi támogatások mértéke mind kisebb és kisebb, sőt, megszűnőben van, ugyanis vannak, akik úgy gondolják, hogy az elmúlt évek során nagyon sok mindennek a beindításában segítettek nekünk, éppen ezért most már inkább azt szolgalmazzák, hogy a saját lábunkra kell állnunk. A leghatékonyabb támogatást a zentai önkormányzat mellett évről évre a dohánygyár nyújtja számunkra, amelynek köszönhetően lehetővé válik a nehézségek áthidalása annak érdekében, hogy a korábban elindított és mindeddig fenntartott akcióinkat ne kelljen megszüntetnünk – magyarázta a népkonyhát működtető zentai Caritas elnöke, ft. Nagy József esperes, majd hozzátette, a JTI adományából vásárolt élelem több hónapon át biztosítja majd a népkonyha zavartalan működésének fenntartásához szükséges eszközöket.

Mint ismeretes, Zentán már több mint két évtizede üzemel a Népkonyha, amely azóta folyamatosan ellátja rendkívül fontos közösségi feladatait. Jelenleg naponta több mint ötszáz adag meleg ételt osztanak szét a rászorulók között, ezzel próbálva megkönnyíteni számukra a gyötrelmes mindennapokat.

 

H. G.

Vajdaság Ma, 2013. december 23.