Folytatódik a Thurzó Lajos iskola felújítása - Aláírták a kétszázhatvankétmillió dinárról szóló szerződést

Kedden délelőtt Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Dejan Slijepčević, az újvidéki GAT vállalat igazgatója aláírta a Stevan Sremac Általános Iskola Thurzó Lajos kihelyezett tagozata épületének rekonstrukciójával és energetikai felújításával kapcsolatos munkálatokra vonatkozó szerződést.

Az eseményen jelen volt Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja, valamint Urbán Zsuzsanna, a Stevan Sremac Általános Iskola igazgatónője is.


– Ez egy nagyon fontos nap számunkra, hiszen hosszas előkészítések után sikerült aláírnunk a szerződést a kivitelezővel a Thurzó Lajos iskola felújítására vonatkozóan. A több mint százéves oktatási objektumban körülbelül 50 oktató dolgozik nap mint nap, és mintegy 450 tanuló jár ide, a legnépesebb iskola a községünk területén. Az iskola felújítása adóval együtt 262 millió, nélküle 218 millió dinárba kerül. A homlokzat központi részét már tavaly felújítottuk, és a fő homlokzaton a nyílászárókat is kicseréltük – emelte ki a szerződés aláírását követően Czegledi Rudolf, hozzátéve, ezeken kívül a munkálatokon kívül az iskola komplex felújítása is meg fog történni. A kivitelezés időtartama a szerződés szerint 300 nap.

Dejan Slijepčević elmondta, nagyon örülnek, hogy rájuk bízták az iskola felújításának kivitelezését, és arról biztosította a jelenlévőket, hogy az eddigiekhez hasonlóan most is minőségi munkát fognak végezni, és időben elkészülnek majd a munkálatokkal. Hozzáfűzte továbbá azt is, hogy a vajdasági magyar közösséggel a vállalat már régóta intenzív és igen eredményes együttműködést folytat.

zs

Magyar Szó, 2019. július 3.