A Vuk-díjas diákokat köszöntötték Zentán

A Vuk-díjas diákokat köszöntötték ma a zentai Városháza dísztermében a hagyományos A tudás hatalom elnevezésű rendezvényen, ahol a helyi önkormányzat illetékesei a Stevan Sremac Általános Iskola, valamint a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, az Egészségügyi Középiskola, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, illetve a Zentai Gimnázium legeredményesebb tanulóit jutalmazták meg.


Perpauer Attila, a zentai községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja köszöntőjében kiemelte, a fiatalok kiváló tanulmányi eredményeikkel, a különböző versenyeken való sikeres szereplésükkel nemcsak saját maguknak szereztek elismerést és maradandó élményt, hanem az iskolájuknak és az egész városnak is. Hozzátette, a diákok mellett természetesen dicséret illeti a tanárokat és a szülőket is, munkájukért, tudásuk átadásáért, illetve támogatásukért. Úgy fogalmazott, rendkívül fontos, hogy a fiatalok ne csak azért tanuljanak, hogy jó jegyeket szerezzenek, hanem azért is, hogy állandó kihívások elé állítsák önmagukat, izgalmas feladatokban legyen részük, illetve az élet számos területén új lehetőségek és kapuk nyíljanak ki előttük, hiszen – mint mondta – a jövőbe vetett hit egyik legfontosabb mérföldköve maga a tudás, amit a program címe is kiválóan példáz.

Az önkormányzat illetékesei a rendezvény keretében összesen több mint hatvan Vuk-díjas diákot jutalmaztak meg, akik az oklevél mellé közös ópusztaszeri kirándulási lehetőséget is kaptak ajándékba.

H. A.

Vajdaság Ma, 2019. JÚNIUS 20.