Zenta: Idén is felcsendült a főtéren a fütyülők hangja és Johann Strauss zenéje

A Zentán tizenegyedik alkalommal megrendezett ballagók parádéján több mint 270 diák táncolt. Az Európa-szerte több tízezer fiatalt megmozgató rendezvényhez a négy zentai középiskola végzősei csatlakoztak.


Zenta város főterén idén is megszervezték a vidám és népszerű eseményt, a ballagók parádéját. Az egykor Szlovéniából indult kezdeményezés bekerült a Guinness-rekordok könyvébe, ugyanis több mint száz város diákjai csatlakoztak az évente megszervezett szimultán táncbemutatókhoz. Főként boszniai-hercegovinai, horvátországi, macedóniai, magyarországi, romániai, szerbiai, szlovákiai és szlovéniai középiskolások vesznek részt a látványos parádén.

Perpauer Attila, a községi tanács oktatási és művelődési ügyekkel megbízott tagja és Predrag Popović könyvtáros indította el az idei táncot, egyúttal sok sikert kívánva a középiskolai tanulmányaik befejezéséhez. A Szlovéniából sugárzott műholdas közvetítést követve ezután a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, az Egészségügyi Középiskola, a Közgazdasági–Kereskedelmi Középiskola és a Zentai Gimnázium tanulói előadták a begyakorolt koreográfia tánclépéseit.

 

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2019. MÁJUS 17.

Herédi Krisztián felvételei