Harmincegy munkaadó kétszáz munkahelyet kínált

Harmincegy munkaadó összesen kétszáz munkahelyet kínált a zentai Városháza oszlopcsarnokában ma megtartott állásbörzén, amelyet a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat és Zenta község önkormányzata közösen hívott életre.


A rendezvény kezdetén Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Jelena Mitrović, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nagykikindai részlegének vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve, a rendezvényen harmincegy zentai, adai és csókai munkáltató összesen kétszáz betöltendő munkahelyet kínált az érdeklődők számára, a legkülönfélébb munkakörökben.

Varga Viktor, a zentai községi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja elmondta, az állásbörzék általában igen sikeresek Zentán, hiszen egyrészt mind a munkavállalók, mind a munkáltatók részéről nagy érdeklődés mutatkozik irántuk, másrészt egy-egy ilyen rendezvény után minden alkalommal igen sokan találnak munkát, ami azt bizonyítja, hogy van értelme a börzék megszervezésére irányuló törekvéseiknek. Mint mondta, Zenta község területén jelenleg kb. ezer munkanélküli személyt tartanak számon, akiknek zöme, mintegy hetven százaléka csupán általános iskolai végzettséggel, vagy még azzal sem rendelkezik, ezért nem könnyű megfelelő munkát találnia.

A résztvevők közül többen is kifejtették, nagyon jó kezdeményezésnek tartják az állásbörzét, hiszen kiváló lehetőséget kínál arra, hogy a munkáltatók és a munkavállalók találkozzanak egymással, és személyesen is megvitassák, mennyire egyeztethetők össze a munkáltatók ajánlatai a munkavállalók igényeivel.

H. A.

Vajdaság Ma, 2019. ÁPRILIS 5.

Herédi Krisztián felvételei