A munkaadóknak kínált támogatási lehetőségeket ismertették

A munkaadóknak kínált támogatási lehetőségekről tartottak tájékoztató előadást ma délután a zentai Városházán a községbeli vállalatok képviselői számára a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat illetékesei.


Jelena Mitrović, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nagykikindai fiókintézetének igazgatója kiemelte, a szerbiai költségvetéséből összesen mintegy 4 milliárd dinárt különítettek a munkanélküliek foglalkoztatását segítő projektumokra, a rokkant személyek foglalkoztatására pedig további 550 millió dinár áll a munkaadók rendelkezésére. Hozzátette, mindemellett egyéb lehetőségeket is kínálnak a munkaadóknak, akiknek mindenképpen érdemes élniük ezekkel, hiszen a támogatások odaítélése során nem tesznek különbséget azok között, akik mindössze néhány, illetve azok között, akik több tíz vagy esetleg több száz munkavállalót kívánnak foglalkoztatni. Mint mondta, a tájékoztató összejövetel elsődleges célja a kétirányú kommunikáció lehetőségének biztosítása volt, ugyanis rendkívül fontosnak tartják, hogy olyan visszajelzéseket kapjanak a munkaadóktól, amelyeket később a saját tevékenységükbe is be tudnak építeni.

Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere elmondta, a község területén hozzávetőlegesen 900–1000 főre tehető a nyilvántartott munkanélküliek száma, és a munkaadóknak a tapasztalatok szerint mind nagyobb problémát okoz az, hogy megfelelő munkaerőt tudjanak biztosítani a vállalkozásuk vagy vállalatuk zavartalan működésének fenntartásához. Hozzátette, az önkormányzat minden lehetséges módon igyekszik segíteni a munkaadókat abban, hogy jobb életkörülményeket tudjanak biztosítani a munkavállalóiknak. Mint mondta, ezenkívül logisztikai segítséget próbálnak nyújtani azoknak, akiknek erre szükségük van, átképzéseket szerveznek, sőt az oktatási rendszert is igyekeznek olyan módon átszervezni, ami lehetővé teszi, hogy a községbeli vállalatok hosszabb távon is biztosítani tudják a munkájuk fenntartásához, illetve az esetleges fejlődésükhöz szükséges munkaerőt.

H. A.

Vajdaság Ma, 2019. március 21.

Herédi Krisztián felvételei