Új kiadvány a város turisztikai népszerűsítésére

A Zenta Közég Idegenforgalmi Szervezetének jóvoltából új színes kiadványt jelentettek meg a helyi látványosságok bemutatására.


Új kiadvánnyal bővült Zenta város látványosságait bemutató füzetek sorozata – erről s a város turisztikai helyzetéről tartott tájékoztatót ma délelőtt Laskovity Kornél, Zenta Közég Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója és Kosiczky András, a községi tanács idegenforgalommal megbízott tagja.

A szakemberek elmondták, hogy a színes kiadvány a Zentára látogató turistáknak szól, turistacsalogató, mivel érdekes látványosságokat sorakoztat fel. Egy budapesti kiállításra készült februárban, két nyelven jelentették meg, de közeljövőben tervezik az angol és német nyelvű változatait is. A látnivalókon, az építészeti örökségen kívül szerepelnek benne a természeti kincseink, a kulturális és történelmi hagyatékaink, hiszen egy város nem csak az épületeiből áll, hanem mindazokból a legendákból, történelmi eseményekből, amik a város egyediségéhez, hangulatához hozzájárulnak. Az új kiadványban kitérnek természetesen a zentai csatára, mint a legismertebb történelmi eseményre, de újításként szerepel benne a Csónak a Tiszán zenetörténeti érdekesség, az arany zsebóra legendája, megemlékeztek Berzenczey Domokosról, aki a város arculatának kialakulását nagyban befolyásolta építészeti terveivel.

Az elmúlt tíz évre visszatekintve folyamatosan bővült a település programkínálata, ami újabb szálláshelyek kialakítását is magával hozta, egyre több látogatót vonzottak az kulturális és más rendezvények. Így az elmúlt években a Zentán töltött vendégéjszakák száma 6 ezerről 30 ezerre növekedett - hangzott el a tájékoztatón.

Kosiczky András kitért még a további terveikre is, amelyek között szerepel a tiszai turizmus fejlesztése, a meglévő helyszínek és rendezvények bővítése és fenntartása.

A legújabb kiadvány a szálláshelyekről és más érdekességekről szóló füzetekkel együtt ingyenesen kapható a turisztikai irodában, ahol emléktárgyakat és ajándékokat is beszerezhetnek a látogatók.

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2019. 03. 13.

Herédi Krisztián felvételei