Nekem is úgy mesélték… - Átadták a Rákóczi Szövetség fogalmazásíró pályázatának a díjait

A magyar kultúra napja zentai központi rendezvénye keretében a múlt hét végén a városháza nagytermében alkalmi művelődési műsor keretében átadták a Rákóczi Szövetség Zentai Ifjúsági Szervezete fogalmazásíró pályázatának a díjait.


Az ünnepi díjkiosztón jelen volt dr. Halzl József, a Rákóczi Szövetség tiszteletbeli elnöke, a szövetség jelenlegi elnöke, Csáky Csongor, Csizmadia Anna titkárságvezető és Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának az elnöke.

A Nekem is úgy mesélték… címmel kiírt pályázatra 40 pályamű érkezett, a legtöbben Zentáról és Csantavérről jelentkeztek, de érkeztek pályamunkák Torontálvásárhelyről is. A fogalmazásnak kapcsolódnia kellett egy idősebb személy által elbeszélt régi, magyar hagyományhoz, amelynek személyes vonatkozásai is vannak.

Az 5–6. osztályos diákok korosztályában a zsűri (Balázs Andrea, Fehér Miklós és Lassú Kornélia magyartanárok) hat dicséretet és három könyvajándékot tartalmazó díjat osztott ki. Első helyen végzett Hegyi Glória, második Katona Noémi, a harmadik pedig Urbán Viktória, mindannyian zentai tanulók.

A 7–8. osztályosok korcsoportjában is hat dicséretet és három díjat adtak át: első Leonov Vörös Máté (Csantavér), második Gál László (Zenta), harmadik Tóth Bagi Kincső (Csantavér).

A díjátadót az Emlékiskola három tehetséges tanulója, Szeles Veronika népdalénekes, Szarka Kitti és Király Ella versmondó fellépése tette színesebbé.

ger

Magyar Szó, 2019. január 29., 12:51