A dohánygyár adománya a népkonyhának

A JTI multinacionális vállalat kezében lévő zentai dohánygyár ételadomány formájában az idén is segítő kezet nyújtott a Caritas humanitárius szervezet által működtetett népkonyhának. 


A zentai vállalat tizenkét éve részesíti támogatásban a rászorulóknak naponta meleg egytálételt biztosító intézményt, s az idén is mintegy 100 ezer dinárt különített el erre a célra – nyilatkozta napilapunknak Aleksandar Živkov, a zentai dohánygyár jelenlegi igazgatója, aki elmondta azt is, hogy lehetőségeikhez mérten a jövőben is segítséget nyújt a népkonyhának.

Živkov egyben a jelenlévőket emlékeztette arra, hogy a japán dohányfeldolgozó vállalat évente anyagiakat különít el. A pénzügyi támogatást a közösségnek adományozza Zentán, Belgrádban, illetve azokban a szerémségi községekben, ahol a velük szerződést kötött dohánytermesztők élnek. A 12 év alatt, amióta a japán cég Szerbia területén tevékenykedik, mintegy egymillió dollárt fordítottak erre a célra. Zentán hozzájárultak a művelődési ház felújításához, a szökőkút átépítéséhez, de a JTI támogatásából újították fel a rokkantnyugdíjasok zentai szervezetének a napközi helyiségeit is, ugyanakkor minden évben hozzájárulnak a városnapi ünnepségek megrendezéséhez is – ecsetelte a dohánygyár igazgatója, s hozzáfűzte azt is, hogy a Szerémségben lévő Kozmadamjánon (Kuzmin) a művelődési otthon felújítását, Golubincin pedig a nyugdíjasok napközi helyiségeinek a felújítását támogatták. Az élelmiszer-adomány átadásakor jelen volt Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Lőrinc Csongor, a községi tanács egészségüggyel és szociális kérdésekkel foglalkozó tagja is, aki kiemelte, hogy a zentai önkormányzat is évek óta együttműködik a naponta 350 – 500 rászorulót ellátó népkonyhával, s a költségvetésből évente mintegy 2,5 millió dinárt különít el az intézmény megsegítésére

Hhzs

Magyar Szó, 2018. december 21.