Megajándékozták a Kéz a kézben Értelmi Fogyatékosok szervezetét

Zenta város önkormányzata ajándékcsomagokkal kedveskedett a Kéz a kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezet tagjainak. Az ajándékokat Czegledi Rudolf polgármester és Perpauer Attila, a községi tanácsos nyújtotta át tegnap az egyesület székházában. 


A Kéz a kézben tagjai alkalmi műsorral köszönték meg a csomagokat. A civil szervezet 16 évvel ezelőtt alakult meg és azóta is önzetlen és hiánypótló tevékenységet végez, hiszen a napközis tevékenységgel és programok szervezésével segítenek a családoknak, valamint a közösségnek is. Ebben a decemberi időszakban alkalmi műsorukban egy betlehemes játékot mutattak be az önkormányzat képviselőinek. Ugyanezt a szép előadást péntek este a Karácsonyi Kavalkádra látogató zentaiak is megtekinthették a zenepavilonban.

A zentai önkormányzat ajándékain kívül a Stevan Sremac Általános Iskola is hozzájárult a szervezet megsegítéséhez, a napokban adták át ugyanis könyvadományaikat – tájékoztatott Perpauer Attila az adományozásokkal kapcsolatban. A Kéz a kézben neveltjeit egyébként egész évben támogatja a város, kirándulásaik megszervezéséhez is segítséget nyújtanak.

Rácz Magdolna, az egyesület vezetője a jelenlévő tudósítóknak elmondta, hogy rendszeresen részt vesznek különböző pályázatokon, például a Szekeres László Alapítványnál, valamint tagjai a Vajdasági Értelmi Fogyatékosok Szervezetének, ahonnan szintén kapnak némi donációt. Az egyesület vezetője jelenlegi helyzetüket ecsetelve elmondta még, hogy pillanatnyilag legjobban egy működőképes gépjárműre, vagyis nagyobb kombira lenne szükségük, mivel a jelenlegi, 30 éves jármű már nagyon rossz állapotban van, s folyamatosan javításra szorul. Ezzel a kombival a község egész területéről naponta hordják az általuk gondozott fiatalokat a napközis foglalkozásokra.

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2018. DECEMBER 22.