Mesél a szőke Tisza: Eredményhirdetés és díjkiosztó Zentán

A Mesél a szőke Tisza képzőművészeti pályázat eredményhirdetését és díjkiosztóját csütörtökön tartották meg Zentán a Tisza-part-Alvég Helyi Közösségben. A helyezettek szép ajándékokkal térhettek haza.


A Bolyai Farkas Alapítvány novemberben hirdette meg idei pályázatát, a témája pedig a Tisza volt. A vidék hangulata, a vízmotívum, a folyó élővilága, az évszakok változása mind-mind megjelenik az óvodások, az általános- és középiskolások által létrehozott alkotásokon. Összesen 182 pályaművet küldtek be, ezekből a szakértői véleményezés után 60 munkát állítottak ki és 15-öt pedig jutalomban is részesítettek. A legjobb képeket beküldők az óvodás korcsoportban Mucsi Lili (Margaréta óvoda, Zenta), Tóth Norbert (Cinege óvoda, Felsőhegy); az 1. és 2. osztályos korcsoportban Balla Janka, (November 11. iskola, Zenta), Randovity Tijana (Csokonai Vitéz Mihály iskola, Felsőhegy); 3. és 4. osztályosoknál Szuromi Lara (Csokonai V.M. Felsőhegy), Perdi Sarolta (Csokonai V.M., Felsőhegy), Rekovics Regő (Csokonai V.M., Felsőhegy), Csernák Patrik (Csokonai V.M., Felsőhegy); az 5. és 6. osztályosoknál Urbán Viktória (Emlékiskola, Zenta), Tót Szabolcs (Csokonai V.M., Felsőhegy); a 7. és 8. osztályos korcsoportban pedig Pető Sára (November 11. iskola, Zenta), Horváth Csenge (November 11. iskola, Zenta), Bakos Réka (Kókai Imre Általános Iskola. Temerin). Valamint díjaztak még két csoportmunkát, a Szivárvány óvoda végzős csoportját (Zenta), és a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Egyesület Szivárvány szakkörét (Topolya).

A programot Zenta város önkormányzata támogatta és január végéig tekinthető meg a helyi közösség nyitvatartási ideje szerint.

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2018. DECEMBER 21.