Általános iskolások jótékonykodtak - Képeskönyveket adományoztak a fogyatékossággal élőknek

Könyvekkel és folyóiratokkal lepték meg a zentai Stevan Sremac Általános Iskola diákjai a Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezetét. Az ajándékot Urbán Zsuzsanna igazgatónő és Perpauer Attila, a községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja adta át a szervezet tagjainak.


Perpauer Attila elmondta, az önkormányzat fontosnak tartja a fogyatékossággal élők segítését, és mindig szívesen támogatja a Kéz a Kézben civil szervezetet. Éppen ezért örömmel vettek részt annak megszervezésében, hogy az általános iskolás gyerekek könyveket, színezőket, folyóiratokat gyűjtsenek az ádventi várakozás időszakában.

Urbán Zsuzsannától megtudtuk, hogy az általános iskola tanulói nem először vettek részt hasonló jótékonysági akcióban, gyakran segítenek különféle szervezeteknek.

– A legfontosabb, hogy a gyerekek már az általános iskolai oktatásban megtanulják, hogy vannak köztünk olyan emberek, akik akár betegségükből, akár másságukból kifolyólag nem olyan jó körülmények között élnek. Fontos, hogy befogadják őket maguk közé, és a társadalom egyenértékű tagjainak tekintsék őket, megajándékozzák őket. Számunkra ez természetes, hiszen az általános iskolai oktatás is afelé halad, hogy a tanulási nehézségekkel vagy testi fogyatékossággal élő tanulók is integrálódnak az oktatásba – emelte ki az igazgatónő.

Rác Magdolna, a civil szervezet vezetője szerint az adomány nemcsak örömet szerez a fogyatékossággal élőknek, hanem a képeskönyvek fejlődési lehetőséget is jelentenek számukra.

A Kéz a Kézben civil szervezet tevékenyen vesz részt a fogyatékossággal élők gondozásában, fejlesztésében és integrálásában. Karácsonyi képeslapokat, jövő évi naptárakat készítettek, amelyek megvásárlásával bárki támogathatja őket, emellett pénteken este negyed hétkor a pavilonnál mutatják be A csillag meséje című karácsonyi előadásukat, amelyre mindenkit szeretettel várnak.

zs

Magyar Szó, 2018. december 21.