Zenta: Megérkeztek a Csodasarok játékok

Idén hatodik alkalommal szervezték meg a Miénk a város elnevezésű internetes játékos vetélkedőt az egész Kárpát-medencében, a határon túli gyermekek számára. Ma adták át a nyertesek ajándékait a Vajdasági iskolákban. Zentára három szerencsés gyermeknek érkeztek meg a csomagjai.


A Magyar Kormány és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága hatodik alkalommal hirdette meg ezt a programot, melyben határon túli 6 és 10 év közötti gyerekek vehettek részt. A Miénk a város nevű játék négy héten keresztül tartott, és a verseny témája idén a család volt. A téma szorosan kapcsolódott a 2018 a külhoni családok éve programsorozathoz.

A csomagok átadásán jelen volt Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács tagja és Urbán Zsuzsanna, a zentai iskolák főigazgatója. Az ajándékokat nagy örömmel nézegették és bontogatták a gyerekek. Perpauer Attila az átadó alkalmával kiemelte, hogy külön érdekes volt most ez a feladat, hiszen a külhoni családok éve van, a feladatsorozat megoldásához pedig a család összefogására volt szükség. A gyerekek a szülők és testvérek segítségével készítették a rajzokat, keresték a megoldásokat, így nyerhettek. A programban az is külön örömöt jelent, hogy így karácsony előtt érkeznek meg az ajándékok. A csomagok tartalmaznak könyveket, képesség- és készségfejlesztő játékokat. Maga a program hasonló volt, mint az elmúlt években, október elején indult, 12-én és november 8-án fejeződött be. Többfordulós játék, online felületen.

A Stevan Sremac Általános Iskola több épületéből voltak nyertesek. Urbán Zsuzsanna tájékoztatta hírportálunkat: „Az iskola számára is nagy ajándék mindez, mivel egy része a játékoknak ott marad az osztályban, hiszen úgy öröm játszani, ha nem egyedül vagy, hanem társaságban.” Az Emlékiskola épületében a harmadik osztályos Tornai Kristóf és Baráti Anett a szerencsések, és a November 11. iskolában pedig a 2. osztályos Csernák Péter kapta meg a jól megérdemelt jutalmat.

A Miénk a város nevű verseny végén összesen ötven résztvevő nyert saját iskolájának 100 ezer forint értékű játék és könyvcsomagot. S ebből az idén 9 Csodasarok került Vajdaságba.

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2018. DECEMBER 19.