Közgazdászpalánták számára szerveznek vetélkedőt Zentán

Február 23-án tartják meg Zentán, a helyi Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola szervezésében a második alkalommal életre hívott KözgazdÁSZpalánta elnevezésű közgazdasági versenyt, tájékoztattak az intézmény és az önkormányzat illetékesei mai sajtótájékoztatójukon.

 


Perpauer Attila, a községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja kiemelte, rendkívül fontos, hogy folyamatosan változó világunkban a tanulók mielőbb megszerezzék azokat a közgazdasági és a pénzügyi alapismereteket, amelyek a későbbiekben is segíthetik őket a pénzügyekben való eligazodásban, és erre ez a verseny kiváló lehetőséget kínál, hiszen általa elsősorban az általános iskolás fiatalok körében szeretnék népszerűsíteni az ilyen típusú ismereteket. Hozzátette, a programot Zenta község önkormányzata is támogatja, ugyanis rendkívül fontosnak tartják, hogy a diákok a rendezvénynek köszönhetően a gazdasági ismereteik bővítése mellett a város kulturális értékeit is megismerhetik.

Tóth Kornél, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola igazgatója kifejtette, a verseny életre hívásának ötlete két évvel ezelőtt született meg, és akkor döntötték el azt is, hogy rendhagyó módon nem a középiskolásoknak, hanem az általános iskolásoknak szervezik meg. Mint mondta, kidolgoztak egy közel 20 oldalas felkészítő anyagot, amelybe három tantárgy, a történelem, a matematika és a gazdaságtan elemeit sűrítették bele, természetesen leegyszerűsített, játékos formában, majd hozzátette, azok, akik elolvassák ezt a felkészítő anyagot, megfelelő alapot kapnak arra, hogy részt vegyenek a versenyen. Az anyag letölthető az iskola Facebook-oldaláról, amely a facebook.com/ekonomskasenta címen érhető el, magát a versenyfelhívást pedig a jövő hét folyamán juttatják el az iskoláknak, amelyeknek diákjai február 10-éig jelentkezhetnek a megmérettetésre.

Nagypál Judit, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola tanárnője hangsúlyozta, a vetélkedő többfordulós, a diákok 2-3 fős csapatokban versenyeznek, és különféle feladatcsoportokat kapnak, amelyeket meghatározott idő alatt kell megoldaniuk, majd a fordulók végén szakmai zsűri értékeli a munkájukat. A megmérettetésre, amely két nyelven, szerbül és magyarul fog zajlani párhuzamosan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

H. A.

Vajdaság Ma, 2018. DECEMBER 13.