A szülők is megtekinthették a gimnázium megújult épületét

Közös fogadónap keretében tekinthették meg csütörtökön este a zentai Egészségügyi Középiskola, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, valamint a Zentai Gimnázium tanulóinak szülei a gimnázium felújított épületét, személyesen győződve meg annak a több éven át tartó munkának az eredményéről, amelynek köszönhetően az épületben működő három intézmény ezentúl minden igényt kielégítő körülmények között folytathatja a munkáját.


Az összejövetel kezdetén Ujházi Éva, a Zentai Gimnázium igazgatónője köszöntötte az egybegyűlteket, aki örömének adott hangot annak kapcsán, hogy szép számban összegyűltek a szülők, hogy megtekintsék a szerb és a magyar kormány támogatásával megújult, illetve kibővített épületet. Mint mondta, a projektum 2013-ban kezdődött, és reményeik szerint rövidesen vissza is költözhetnek a megújult épületbe, végezetül kiemelte, rendívül fontos lenne kiemelt figyelmet fordítani arra, hogy az épületet minél tovább meg tudják őrizni jelenlegi állapotában, lehetővé téve ezáltal a felnövekvő generációk tagjainak is, hogy átérezzék azt a különleges hangulatot, amelyet a régi idők emlékeit őrző, ám új pompájában tündöklő épület tud nyújtani a diákoknak és a tanároknak egyaránt.

Tóth Kornél, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola igazgatója kifejtette, rendkívül fontosnak tartja azt a bizalmat, amelyet az épületben működő három intézmény kapott, hiszen – ahogyan fogalmazott – azokról a feltételekről, amelyeket a felújítással és a bővítéssel biztosítottak számukra, nagyon sok helyen csak álmodni tudnak. Mint mondta, nemcsak az intézmények vezetőinek teljesült nagy álma a projektumnak köszönhetően, hanem a három középiskola diákjainak is, hiszen mostantól valóban olyan körülmények között tanulhatnak, amelyek a legmagasabb igényeket is kielégítik.

Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere leszögezte, a gimnázium épületének felújításával, valamint az új szárny kialakításával régi álom vált valóra, majd hozzátette, amikor néhány évvel ezelőtt a tervdokumentációt készíttették a projektumhoz, sokan hitetlenkedve nézték, hogy lesz-e esély valaha is az akkor megfogalmazott célok megvalósítására, most azonban már mindenki büszke arra, hogy lett, hiszen mára valósággá vált az, amit akkor megálmodtak. Mint mondta, a jövőben szeretnének további fejlesztéseket is eszközölni, a célok között elsősorban a tornaterem felújítása és bővítése, valamint az udvar rendezése szerepel. Leszögezte, a felújítást összefogással, kitartással és sok-sok munkával sikerült elérniük, majd azt kívánta az intézmény diákjainak és tanárainak, hogy mielőbb vegyék birtokukba és lakják be a megújult épületet.

Nagy Abonyi Zoltán, a zentai Egészségügyi Középiskola igazgatója azzal zárta a felszólalások sorát, hogy a megújult épületet látva mindenki számára egyértelmű lehet, Zentán mind diáknak, mind tanárnak nagyon jó lenni.

A köszöntők után az önkormányzat illetékesei, az intézmények vezetői, tanárai, valamint diákok és szüleik közösen megtekintették a gimnázium megújult épületét, ahova rövidesen – akár már néhány napon belül – visszaköltözhet az ott működő három intézmény, az Egészségügyi Középiskola, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, valamint a Zentai Gimnázium.

H. A.

Vajdaság Ma, 2018. NOVEMBER 30.