A községbeli pedagógusokat ünnepelték

A községbeli pedagógusokat ünnepelték ma este a zentai Művelődési Házban, ahol a Hófehérke Óvoda, a Stevan Sremac Általános Iskola, a Stevan Mokranjac Alsófokú Zeneiskola, illetve a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, az Egészségügyi Középiskola, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, valamint a Zentai Gimnázium idén jubiláló dolgozóit is köszöntötték.


– Azokat köszöntjük ma, akik az egyik legszebb hivatást gyakorolják, gyermekeket nevelnek, jellemet formálnak, példát mutatnak: a pedagógusokat. Természetesen tudjuk, hogy a mai ünnepelteket áldozatkész munkájukért nemcsak ezen az egy napon, hanem egész évben megilleti a megbecsülés. Tevékenységükkel nem csupán az ifjabb generációkat oktatják és nevelik, hanem az egész társadalmat formálják. A pedagógusok minden nap részesei a csodának, segítik tanítványaikat a tudás rejtelmes útjain, és a saját ismereteiket is folyamatosan újítják. Mindennapjaik szerves része az erőfeszítés, a siker és a kudarc, a szeretetre nevelés, a tudás átadásának szándéka, a követésre méltó pozitív példa nyújtása. Munkájuk gyümölcse sokszor évek múlva érik be, hiszen a diákok többsége csak sokkal később tudatosítja magában, mi mindent kapott az iskolától, a pedagógusoktól – hangsúlyozta az ünnepségen mondott köszöntőjében Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere, aki kiemelte, a pedagógusok azok, akik a nehézségek ellenére is mindennap fáradhatatlanul és igaz hittel állnak ki a gyermekek elé, mert tudják, mi a feladatuk, a küldetésük.

– Ez a tudat vezérli az óvodákban, az általános iskolákban, a középiskolákban dolgozókat, amikor hol tudósként, hol művészként vagy akár pszichológusként próbálják a gyermeki elmét formálni, a törékeny lelkeket megérinteni. Kitárni előttük a világot és elindítani őket a jövőjükbe, de úgy, hogy ne felejtsék el, hol születtek, hol nőttek fel – fogalmazott Czegledi Rudolf, aki kiemelte, az önkormányzat mindent  megtesz azért, hogy önerőből, anyaországi és szerbiai támogatásokkal építse, szépítse, korszerűsítse az oktatási intézményeket, majd minden nevelőnek, tanítónak, tanárnak, valamint az óvoda és az iskolák valamennyi dolgozójának sok sikert, jó egészséget és a munkájukba vetett hit megtartását kívánta.

Zenta község polgármestere külön köszöntötte a fennállásának tizenötödik évfordulóját ünneplő Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumot, valamint az önállósulásának tizenötödik évfordulóját ünneplő Egészségügyi Középiskolát. A rendezvény folytatásában az oktatási intézmények tanulói és Dér Zsolt alkalmi műsorát követően a Kopasz Ildikó, a Hófehérke Óvoda, Urbán Zsuzsanna, a Stevan Sremac Általános Iskola, Lévai Mónika, a Stevan Mokranjac Alsófokú Zeneiskola, illetve Csikós Pajor Gizella, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Nagy Abonyi Zoltán, az Egészségügyi Középiskola, Tóth Kornél, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, valamint Ujházi Éva, a Zentai Gimnázium igazgatója is átadta a jubiláris juttatásokat az általa vezetett intézmény idén jubiláló dolgozóinak.

H. A.

Vajdaság Ma, 2018. november 23.