Dr. Đorđe Natošević-díjjal tüntették ki Nagypál Juditot

Dr. Đorđe Natošević-díjjal tüntették ki Nagypál Juditot, a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola tanárát, akit ebből az alkalomból délelőtt a helyi önkormányzat illetékesei is fogadtak.


A zentai önkormányzat nevében Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja gratulált Nagypál Juditnak a díjhoz, kiemelve, az elismerés méltó helyre került, hiszen a díjazott évek óta kimagasló teljesítményt nyújt a diákok oktatása és nevelése, valamint a különféle versenyekre való felkészítése terén is. Hozzátette, az önkormányzat kiemelt területként kezeli az oktatást, és büszke arra, hogy Zentának olyan oktatási intézményei vannak, amelyek nemcsak itthon, hanem külföldön is időről időre bizonyítanak.

Tóth Kornél, zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola igazgatója elmondta, a díjat nemcsak Nagypál Judit személyes sikerének, hanem az iskola eredményének is tartják, az általa vezetett intézmény ugyanis egyfajta küldetésének tekinti azt, hogy a Tisza menti régió gazdasági, jogi és kereskedelmi elitjének a bölcsője legyen, amely törekvéseik sikerességét egyebek mellett ez a díj is alátámasztja.

Nagypál Judit kifejtette, büszkeséggel tölti el, hogy idén neki ítélték a rangos elismerést, amely mögött – ahogyan fogalmazott – igen kemény munka áll. Elmondta, tízéves banki tapasztalattal a háta mögött döntött úgy, hogy a tanári hivatást választja, amit ma is élete legjobb döntésének tart, ugyanakkor az azt megelőző tíz évet sem bánta meg, hiszen annak köszönhetően olyan komoly pénzügyi tapasztalattal rendelkezik, amelyet az iskolában is hasznosítani tud. Hozzátette, rendkívül fontosnak tartja, hogy a fiatalok a pénzügyek tekintetében olyan ismeretekre tegyenek szert, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a mindennapokban is megtanulják, miként kell jól gazdálkodni, és erre szerinte nemcsak a közgazdasági középiskolák tanulói esetében kellene fokozott figyelmet fordítani, hanem minden egyéb oktatási intézmény diákjai esetében is. A díjazott köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megkaphassa ezt az elismerést, köztük Zenta község önkormányzatának, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola vezetőségének, mentorának, Szügyi Valériának, valamint kollégáinak, diákjainak és természetesen a családjának is.

Nagypál Judit csütörtökön, Újvidéken veszi majd át a Dr. Đorđe Natošević-díjat.

H. A.

Vajdaság Ma, 2018. NOVEMBER 7.