Kattints a Szeretlek, Zenta című honlapra!

A Szeretlek, Zenta csapat nevében Máriás Endre újságíró köszöntötte ma a zentai városházán a sajtó képviselőit. Elmondása szerint, régi vágyuk teljesült ezzel a felülettel, ahol csupa pozitív hírek jelenhetnek meg Zentáról. 


Mindannyian azt érzik ugyanis -- fogalmazott a honlap elindítója --, hogy ez az egyik olyan település Vajdaságban, ami nagyon sokat szerepel negatív kontextusban a médiumokban, viszont ők valamennyien nagyon élhető és szerethető városnak tartják. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy nem áll szándékukban hibátlannak titulálni a települést, objektíven látják ők is a dolgokat, viszont a szeretnének javítani a környezetükön, illetve segíteni ebben. Úgy gondolják, nagyon sok pozitívum van a városban, csak nem fordítunk rá kellő figyelmet. A „zentaiság” az egy nagyon erős kapocs számukra, akik itt születtek, vagy Zentán élik mindennapjaikat. Eddig egy olyan fiatal csapatot gyűjtöttek maguk köré, amelynek a tagjai tehetségesek és saját szakmájukban már bizonyítottak. De nem zárkóznak el attól sem, hogy mások írásait is közöljék, fontos számukra a publikálók számának bővítése is. Terveik szerint nemcsak saját cikkeket közölnek majd, hanem átvett írásokat is, amelyek beleillenek ebbe a koncepcióba. A médiumok mellett felvették a kapcsolatot az intézményekkel, mivel a zentai történések mind a helybeli értékeket gazdagítják. A fiatalok megcélzása miatt a honlapon blogokat is indítanak, a kezdeményező hat csapattag működteti majd ezeket, s ezzel még személyesebbé tehetik az egész portált – ecsetelte a „pozitív” portált megálmodó Máriás Endre.

A Szeretlek, Zenta oldal csapatából bemutatkoztak még az óbecsei származású Virág Kiss Anita, Perpauer Martin, aki Keviből érkezett, Lőrinc Tímea kanizsai születésű színésznő, valamint Apró Alexandra és Fehér Miklós, akik tanulmányaik után visszatértek, illetve költöztek a városba és itt tevékenykednek. A fiatal csapattagok kiemelték, hogy a városban rengeteg kulturális és más rendezvény van egész évben, minden generáció megtalálhatja a maga érdeklődési körét. Hisznek a vonzás törvényében, miszerint a jó dolgok meghozzák a jobb kedvet és az újabb pozitív tetteket. A lehetőségek előttünk vannak, és gyakran a negatívumok, az elutasítás és kétkedő hozzáállás akadályoz bennünket a céljaink elérésében vagy a lehetőségek felfedezésében. A túl sok panaszkodás teszi élhetetlenné a környezetünket.

A honlap szerkesztőinek csapata várja a cikkeket, hozzászólásokat, a jó ötleteket, valamint a támogatók jelentkezését is. Az írások elérhetők a www.szeretlekzenta.rs oldalon. A kezdeményezés támogatói a város önkormányzata, a munkatársak szerkesztősége pedig a BeeHome Közösségi Házban található és a TM-People International Kft. működteti az oldalt.

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2018. OKTÓBER 26.