Zenta: A Bolyai elsősei megkapták az új szerb nyelvi segédkönyvet

Ma délelőtt a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium első osztályos tanulói kapták kézhez azt a szerb nyelv tanulásához készült kiadványt, amelyet az elmúlt egy évben szerkesztettek kötetté és adtak ki vajdasági középiskolás diákok számára. 


A segédtankönyveket az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet adta ki a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával. A szöveg- és feladatgyűjteményt Perpauer Attila, a községi tanács oktatási és művelődési ügyekkel megbízott tagja és Csikós Pajor Gizella, az oktatási intézmény igazgatónője osztották ki a tanulóknak.

Mint mondták, nehézséget jelent a tömbmagyarság számára a szerb nyelv elsajátítása. Az elmúlt évben sikerült összeállítani egy olyan tankönyvet, amely segédkönyvként szerepel majd mind a diákoknak, mind a tanároknak. Ezt a tankönyvet nemcsak az első osztályban használhatják, hanem egész középiskolai tanulmányaik alatt vissza tudnak nyúlni a könyvben összegzett hasznos információkhoz. A kiadvány egy olyan kommunikációs módszertanon alapszik, amely különbözik az eddigiektől, gördülékenyebb kommunikációt tesz lehetővé. A szerb nyelv könnyebb elsajátítása sokat segíthet a vajdasági diákoknak, ha tanulmányaik után itt, Vajdaságban szeretnének boldogulni, dolgozni. A tankönyv készítőinek csapatában volt, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium egyik tanára is, Boros Krisztina.

A hét folyamán csaknem 1600 diák és tanár vehette át Vajdaság-szerte a könyvet.

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2018. OKTÓBER 26.