Öt község társfinanszírozásával marad meg a Szabadka és Nagykikinda közötti vasúti forgalom

A szerb kormány épületében a Szerbiai Vasutak és öt vajdasági önkormányzat, Szabadka, Nagykikinda, Csóka, Magyarkanizsa és Zenta szerződést írt alá a Szabadka és Nagykikinda közötti vasúti forgalom társfinanszírozásáról.


A megállapodás aláírása azt mutatja, a helyi önkormányzatok felismerték, nem csak az autóbusz-, hanem a vasúti forgalmat is támogatniuk kell anyagilag.

--A Szabadka és Zenta közötti vasút tervezett újjáépítése által még több utasra számíthatunk ezen a vonalon, de a gazdaság is megérzi majd a beruházás előnyeit, amikor a felújított pályán megnövekszik a teherforgalom – mondta Kern Imre, a közlekedési és infrastrukturális minisztérium államtitkára.

--Ez a szerződés a szolgáltatás további javításának útja, s a többi helyi önkormányzatnak is követnie kellene ezt a példát – nyilatkozta Jugoslav Jović, a Szerbiai Vasutak megbízott igazgatója.

Czegledi Rudolf, Zenta község elnöke, aki a szerződés aláírását kezdeményezte, elmondta, a vasútvonal lezárása helyett, amelyről három évvel ezelőtt szó volt, tovább fejlődhet a közlekedés ezen formája.A Szabadka–Nagykikinda vasútvonal ugyanis nagy jelentőséggel bír a személyszállítás és a teherforgalom terén, s a két város közötti közlekedés legolcsóbb és legbiztonságosabb módja.

(A Tanjug híre alapján)

2018. szeptember 28.