Játszva ismerkedtek Zentával - Nagy érdeklődés övezte a Városnapi kincskeresőt

Szombaton délelőtt a városnapi programok keretében szervezett szórakoztató programot a Zentai Ifjúsági Szervezet.

A helyismereti vetélkedőre 15 és 30 év közötti fiatalokból álló csapatok jelentkezését várták. Zentán nagy hagyományuk van a csapatversenyeknek. A Nyári Ifjúsági Játékok az ezredfordulótól szervezett hasonló programokat a fiataloknak, az ő munkájukat folytatják most a Zentai Ifjúsági Szervezet önkéntesei. Herfert Nórától, a csapatverseny egyik szervezőjétől megtudtuk, hogy idén 22 csapat nevezett be a játékra.


– Ügyeltünk arra, hogy minden fontosabb zentai nevezetesség helyszínén várjon egy-egy feladat a csapatokra. Ilyen például a Révész-szobor, az Oázis, a zeneiskola, a Tisza-parti emlékmű vagy a zentai piac. Zenta történelméhez és művészetéhez kötődően állítottunk fel kvízjellegű kérdéssorokat. A különféle helyszíneken a játékos feladatok megoldása után a csapatok ott helyben megkapták a választ a feladatlap kérdéseire. A célunk az, hogy a résztvevők jól érezzék magukat, sokat játsszanak, és mindeközben tanuljanak is a saját városukról – magyarázta lapunknak nyilatkozva Herfert Nóra.

A szervező elmondta, hogy bár a programfüzetben tévesen jelent meg a vetélkedő kezdetének időpontja, ez nem okozott fennakadást a játék során: plakátok és a közösségi média segítségével idejében értesítették a csapatokat a kezdés pontos időpontjáról. A legjobb csapatnak járó tízezer dináros vásárlási utalványt végül a Részeg tengerészek csapata vihette haza. Második helyen a Cukibabák végeztek, a harmadik pedig az Újkrumplik csapata lett.

zs

Magyar Szó, 2018. szeptember 11.