A legkiválóbb általános és középiskolás diákokat köszöntötték

A zentai városnapi ünnepségsorozat keretében ma délelőtt tartották meg a Városháza dísztermében A tudás hatalom elnevezésű rendezvényt, amelynek keretében minden évben azokat az általános és középiskolás diákokat látják vendégül, akik az előző tanévben Vuk-díjasokként fejezték be tanulmányaikat.


A rendezvény kezdetén a Zentai Gimnázium kórusának alkalmi produkcióját hallgathatták meg az egybegyűltek, akiket ezt követően Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere köszöntött, hangsúlyozva, a Vuk-díjat egy életszakasz befejezése után és egy új megkezdése előtt kapják meg azok a fiatalok, akik nyolc, illetve négy éven át szorgalmasan dolgoztak: tanultak és versenyeken vettek részt, valamint az ott szerzett elismerésekkel öregbítették nemcsak az oktatási intézmény, hanem a város hírnevét is.

– Egy oktatási intézmény akkor működik jól, ha értéket közvetít, hasznos tudást ad, és megtanít az elsajátított ismeretek alkalmazására. Abban reménykedünk, hogy amennyiben az oktatás, a továbbképzés, az egész életen át tartó tanulás megfelelő támogatást kap, a fiatalok szellemi tőkéjüket elsősorban nem külföldön, hanem idehaza kamatoztatják. Éppen ezért Zenta község önkormányzata mindent megtesz azért, hogy saját forrásaiból és pályázati eszközök segítségével fejlessze, korszerűsítse, a 21. század követelményeihez méltóvá tegye az oktatási intézményeket – fogalmazott Czegledi Rudolf, hozzátéve, az oktatási rendszer, a módszer változhat ugyan, a nyitott és érdeklődő diák azonban a jövőben is a tanítási folyamat nélkülözhetetlen része lesz, majd leszögezte, a jelenlévő fiatalok nem elsősorban az oklevélért tanulnak, hanem azért az értékes ismeretanyagért, amely csak az övéké lesz, és amellyel a jövőjüket is megalapozhatják.

Ezt követően Czegledi Rudolf és Perpauer Attila, a községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja átadták az önkormányzat emléklapjait azoknak a Zenta községbeli általános és középiskolás diákoknak, akik az előző tanévben Vuk-díjasokként fejezték be tanulmányaikat.

H. A.

Vajdaság Ma, 2018. szeptember 8.