Zenta: Gyermeknappal bővült a városnapi programsorozat

A programok már szeptember 5-én elkezdődnek és egészen 11-éig tartanak. A hétvégén lesz a legtöbb látnivaló, de a 11-én tartandó díszülés a fénypontja a városnapi ünnepségnek. A sokszínű rendezvény idén először egy gyermeknappal bővült.


Az ünnepségsorozat a Mátyás király Zentája című városnapi pályázat eredményhirdetésével, és kiállítás megnyitóval veszi kezdetét szeptember 5-én, 18 órakor az alkotóházban. Másnap, 6-án ismét egy pályázat eredményeit, a Fény, árnyék, színek című fotópályázat anyagát láthatja a közönség a városháza előcsarnokában.

A megszokott kulturális, szórakoztató és hagyományápoló rendezvények mellett idén is megrendezik a Nemzetközi Hőlégballon versenyt, amely 6-ától 8-áig tart majd. Több helyszínen és programelemmel szerepel a műsorok között.

Péntektől, szeptember 7-étől egyre sűrűbb lesz a műsorkínálat. Először a különböző táncklubok szereplésében gyönyörködhetnek 16 órától, majd hőlégballonok repülnek, este irodalmi előadás, és a nagykoncert a Fő téren, mégpedig az újvidéki The Frajle zenekar lép fel.

Szombaton láthatják a Zenta, 1697 címmel a híres csatáról szóló rockoperát a Sportcsarnokban, valamint az esti tűzijáték a fő attrakciók. Idén a vasárnapot teljes egészében a legkisebbeknek szentelik. Lesz egy gyermekkoncert, színházi- és bábos előadások, különböző civil szervezetekkel, óvodákkal együttműködve kézműves foglalkozások, arcfestés, lufi hajtogatás, interaktív foglalkozások, melyeknek a helyszíne a volt Lovotours üzlethelyisége.

További érdekességei a városnapi műsoroknak a teniszezők találkozója, tájfutó bajnokság, kispályás labdarúgó bajnokság, Kincskereső játék, a múzeumban Mátyás király emlékévhez kapcsolódó vándorkiállítás, fúvószenekar föllépése.

A programok előkészületeiben a Thurzó Lajos Közművelődési Központ minden intézménye részt vesz, együttműködve a Zentai Levéltárral, a Turisztikai Irodával és Zentai Magyar Kamaraszínházzal.

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2018. AUGUSZTUS 18.