Bogaras: Kicsinosítva várja a tanévkezdést az általános iskola

Iskolakezdés előtt minden oktatási intézmény igyekszik kisebb javítási és karbantartási munkálatokkal felkészülni az újabb tanévre. Így tettek a Zentához közeli Bogaras kis településen is.


Az újságíróknak beszámolva Pósa Tamás, a bogarasi Bácska helyi közösség elnöke, a szülők tanácsának a tagjai bemutatták a munkálatok szép eredményeit. Összefoglalójukban elmondták, hogy az iskola felújítása körülbelül 80 ezer dináros összegből valósult meg, ami a belső festést jelenti. A szülők tanácsa által megszervezett jótékonysági bálban befolyt összeget használták fel ezekre a festési munkálatokra. A helyi közösség is hozzájárult az épület karbantartásához, az eszközök korszerűsítéséhez, például sötétítő függönyök kerültek az ablakokra, beszereztek egy takarító gépet, és új szemetes konténereket.

A látogatáson jelen volt Perpauer Attila, a községi tanács oktatási és művelődési ügyekkel megbízott tagja, aki kifejtette, hogy az önkormányzat a belső felújítást támogatta, és még tervezik a nyílászárók cseréjét. A bogarasi iskola épületében helyet kap a Hófehérke óvoda is, valamint az alsó kombinált tagozatos osztályok, ez több mint 20 gyermeket jelent.

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2018. AUGUSZTUS 18.