Zenta: Éremeső a Flamenco mazsoretteseinek

A Sportcsarnokban tartották meg vasárnap a II. Nemzetközi Mazsorettfesztivált. Czegledi Rudolf polgármester köszönte meg a szervezők és felkészítők erőfeszítéseit, a táncosokkal való munkát és nyitotta meg a fesztivált.


A rendezvény megnyitója után, 10 órától az ünnepi felvonuláson közel 300 résztvevő töltötte be a sportlétesítmény parkettjét. A benevezett versenyzők 3 ország 15 településéről érkeztek.

A Flamenco Táncklub vezetője, Horvát Kátai Péter elmondta, hogy a várt csapatok mindannyian megérkeztek és ragyogó öltözékekben, kisminkelve, izgatottan várták a bemutatkozási lehetőséget. A díjakon túl a legnagyobb értéke számukra az ismerkedésnek van, hiszen ezek a gyerekek évente többször találkoznak hasonló rendezvényeken és jó barátságokat alakítanak ki.

A 16 csapat 30 különböző kategóriában, 130 bemutatott táncos számmal lépett a zsűri elé. A nemzetközi jellegnek megfelelően a bírák is több országot képviseltek, Farkas Csilla, Esztergomi Zsófia, és Kristijan Bogdanović értékelte a pomponokkal vagy mazsorett bottal kísért táncos produkciókat.

A zentai Flamenco Táncklub versenyzői a kitartó felkészülésüknek és ügyességüknek köszönhetően kiváló eredményeket értek el. A dobogós helyezések boldog tulajdonosai a következők lettek: Kadet duó bot 1. helyezés Radócki Viola és Lázár Flóra; Junior pompon szóló 2. hely - Nikičić Hanna; Junior bot szóló 3. hely - Horvát Katai Lianna; Junior bot duó 3. helyezés - Medve Emese és Pataki Georgina; Szenior szóló bot 2. hely - Pósa Petra; Szenior duó bot 1. hely - Medve Orsi és Szuromi Reni; Szenior szóló bot 1.hely - Horvát Kátai Anita.

Az egész napos rendezvény sok zentait is lecsalogatott a Sportcsarnokba, a szurkolókkal teli lelátókról hangos biztatással támogatták a táncosokat.

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2018. JÚLIUS 2.