Véget ért az Énekelt Versek XXIII. Zentai Fesztiválja

Nagysikerű gálaműsorral ért véget szombaton este a zentai Művelődési Házban az Énekelt Versek XXIII. Zentai Fesztiválja. A gálaműsoron fellépett a rendezvény díszvendége, a versenyprogram nyertese, valamint a budapesti Kaláka együttes is.


A gálaműsor kezdetén az Énekelt Versek Zentai Fesztiválja idei díszvendége, Kollár Árpád zentai születésű, ám évek óta Szegeden élő József Attila-, Faludy György-, Sziveri János- és Makói Medáliák-díjas, valamint számos egyéb elismeréssel kitüntetett költő, műfordító és irodalomszervező Máriás Endre, a Magyar Szó újságírója kérdéseire válaszolva mesélt arról, miként élte meg azt, hogy a versenyprogram résztvevőinek idén az ő egyik versét kellett kötelezően megzenésítenie, valamint arról, miként próbálja megtalálni műveiben a gyermekek és a felnőttek megszólítása közöttegyensúlytmajd kitért irodalomszervezői tevékenységének legkiemelkedőbb momentumaira, valamint arra is, mit jelent számára a vajdaságiság.

A folytatásban a versenyprogram idei nyertese, Apró Anna lépett színpadra, aki a fődíj mellett kiérdemelte a közönségdíjat, a kötelező vers legjobb megzenésítéséért járó díjat, valamint a Mystral-díjat is, majd az egybegyűltek a budapesti Kaláka együttes Akarsz-e játszani? című koncertjét hallgathatták meg, amelynek vendége Máté Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, egyetemi tanár, érdemes művész, a budapesti Katona József Színház igazgatója és a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja volt, aki a Kaláka együttes tagjaival együtt maradandó élményekkel ajándékozta meg az Énekelt Versek XXIII. Zentai Fesztiválja gálaműsorának közönségét.

H. A.

Vajdaság Ma, 2018. MÁJUS 13.