Apró Anna nyerte az Énekelt Versek XXIII. Zentai Fesztiválját

A magyarországi, ám vajdasági gyökerekkel rendelkező Apró Anna győzelmével ért véget az Énekelt Versek XXIII. Zentai Fesztiváljának versenyprogramja, amelyet péntek este tartottak meg a zentai Művelődési Házban. Apró Anna az első díj mellett elnyerte a közönségdíjat, valamint több különdíjat is kiérdemelt.


A rendezvény kezdetén Perpauer Attila, a zentai Községi Tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja köszöntötte az egybegyűlteket, majd a tizenkét versenyző a program kezdete előtt kisorsolt sorrendben adta elő az általa megzenésített verseket. A fellépők sorát a Kőbéka együttes (Budapest) nyitotta meg, majd Szűcs Ruben Zoltán (Sepsiszentgyörgy), Ambrus Hunor és Villányi Eszter (Keszthely), Marcsák Gergely (Kincseshomok), Németh Viktor (Budapest), a Csirtapák együttes (Muzslya), Apró Anna (Dunakeszi), Jóbi Annamária (Csanádapáca), Rauscher Géza (Veszprém), a Vendéghang együttes (Budapest), Molnár Aliz (Szabadka), valamint Molnár György és Csépai Eszter (Budapest) lépett színpadra, akiknek produkcióit a Kollár Árpád költő, műfordító, irodalomszervező (Zenta–Szeged), Radványi Balázs énekes-zenész, a Kaláka együttes tagja (Budapest), Szögi Csaba író, költő (Zenta), Török Máté verséneklő, zenész, a Misztrál együttes tagja (Budapest) és Verebes Ernő zeneszerző, költő (Zenta–Budapest) összetételű zsűri értékelte.

A szakbizottság az első helyezést Apró Annának ítélte oda, a második helyen Molnár György és Csépai Eszter, a harmadikon pedig Marcsák Gergely végzett. A zsűri ezenkívül több különdíjat is kiosztott, amelyek közül a kötelező vers legjobb megzenésítéséért járót Apró Anna, a legmerészebb zenei megközelítésért járót a Vendéghang együttes, a Kaláka-különdíjat Jóbi Annamária és Németh Viktor, valamint Ambrus Hunor és Villányi Eszter, a Mystral-különdíjat Apró Anna, a legdinamikusabb előadásért járó különdíjat a Csirtapák együttes, a legjobb bárdnak járót Rauscher Géza, a legkiválóbb balladai előadásmódért járót Szűcs Ruben Zoltán, a legvidámabb szöveginterpretációért járót pedig a Kőbéka együttes érdemelte ki. A zsűri mellett a diákzsűri és a közönség is díjazta a legjobbakat, a közönségdíjat Apró Anna, a diákzsűri díját pedig Molnár Aliz kapta.

A rendezvénysorozat szombaton 11 órától a zentai Művelődési Házban Gryllus Vilmos tavaszi gyermekkoncertjével folytatódott, majd 19.30-tól szintén a zentai Művelődési Házban a budapesti Kaláka együttes Akarsz-e játszani? című koncertjével zárult, amelynek vendége Máté Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, egyetemi tanár, érdemes művész volt.

H. A.

Vajdaság Ma, 2018. MÁJUS 12.