A Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola TUDOK-nagydíjas diákját fogadták

A zentai önkormányzat illetékesei ma délelőtt fogadták Koliger Maxwellt, a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola harmadik osztályos tanulóját, aki a Tudományos Diákkörök XVIII. Kárpát-medencei Konferenciáján a szociológia, társadalomtudomány szekcióban nagydíjban részesült, valamint felkészítő tanárát, Nagypál Juditot és az intézmény igazgatóját, Tóth Kornélt.


Az összejövetelen a helyi önkormányzat nevében Perpauer Attila, a Községi Tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja gratulált a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola tanulójának és felkészítőjének a Kisvárdán elért sikerhez, majd örömének adott hangot annak kapcsán, hogy a zentai oktatási intézmények tanulói és tanárai időről időre jelentős eredményekkel öregbítik városuk hírnevét.

Nagypál Judit kifejtette, a Tudományos Diákkörök XVIII. Kárpát-medencei Konferenciájának döntőjét április elején tartották meg Kisvárdán, majd hozzátette, Maxwellel már három éve dolgoznak együtt különféle kutatási projektumokon, és a mostani siker éppen ennek a több éves közös munkának a kiteljesedését jelenti számukra. Úgy fogalmazott, ez az elismerés is azt bizonyítja, hogy a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolában rendkívül sokrétű, diákközpontú munka folyik, amely nem kizárólag a közgazdasági szakterületre terjed ki, hanem számos egyéb területet is felölel.

Koliger Maxwell kiemelte, az elmúlt évek során olyan témaköröket igyekezett feldolgozni kutatásaiban, amelyekről a mindennapok során kevés szó esik, ugyanis azt vallja, attól, hogy valamiről kevés szó esik, igenis létező jelenség társadalmunkban, ezért semmiképpen sem szabad azt szőnyeg alá söpörnünk. Hozzátette, a mostani, Valami más című munkájában a heteroszexuális és a homoszexuális személyek egymás közötti viszonyait vizsgálta a 15 és 25 év közötti korosztályban.

Tóth Kornél gratulált az általa vezetett intézmény diákjának és tanárának, majd köszönetet mondott Zenta község önkormányzata és a Magyar Nemzeti Tanács illetékeseinek, amiért lehetővé teszik a diákok és a tanárok számára az ilyen és ehhez hasonló megmérettetéseken való részvételt. Hozzátette, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola a következő tanévre tervezett szakok révén a jövőben is tovább kívánja folytatni azt a sokrétű munkát, amit az elmúlt évek során megvalósított, illetve azt a szerteágazó gondolkodásmódot, amit mások mellett Maxwell is képvisel, éppen ezért a közeljövőben esedékes jelentkezési időszakban szeretettel várják azokat a leendő elsős tanulókat, akik a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolában szeretnék folytatni a tanulmányaikat.

H. A.

Vajdaság Ma, 2018. MÁJUS 14.