Zenta: A községben 2017-ben 210 kisbaba született

Fát ültettek és emléktáblát avattak a 2017-ben született gyermekek tiszteletére ma délelőtt Zentán, a város melletti parkban, a Népkertben.

A zentai önkormányzat 2014 óta ültet fákat a gyerekek tiszteletére bevezetett akció során. Az első években rózsakerteket létesítettek. Az idei faültetésre a verőfényes napos időben nagyon sok család ellátogatott. A rendezvény keretében a zentai szerb és magyar gyermek-néptánccsoportok fellépését is megtekinthették.


Czeglédi Rudolf, Zenta község polgármestere az ünnepségen gratulált a szülőknek és a 210 újszülöttnek. Elmondta, hogy ezzel a fával bővül most ez a kis liget és reményeik szerint egyszer erdő lesz belőle. Mindez a közösségünk megmaradását is jelenti. Az önkormányzat a lehetőségeihez mérten 30 ezer dinár egyszeri juttatással is támogatja a gyermeket vállaló családokat, az év első babája pedig ennek az összegnek a dupláját kapja, valamint óvodai és iskolai kedvezményekkel is hozzájárulnak a családok megsegítéséhez. A 2017-es év fája egy oszlopos gyertyán.

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2018. 04. 21