Zentai kosaras lány a magyarországi Országos Junior Bajnokság döntőjében

2018. március 8. és 11. között Miskolcon rendezték a Nemzeti Leány Junior Bajnokság országos kosárlabda döntőjét, melyen a zentai származású Jelena Radonjić kiváló játékával, kosárlabdázó teljesítményével és előtudásával 20 pontot szerzett PEAC-KA Pécs csapatának, mellyel hozzásegítette őket az országos bronzéremhez.


A kosárlabda torna trófeáját a Vasas Akadémia szerezte meg, miután a döntőben 62:54-re legyőzte a Csata DSE együttesét. A Leány Országos Junior Bajnokság harmadik helyén pedig PEAC-Kosárlabda Akadémia végzett. A bronzéremért a Diósgyőr (DVTK) csapatával mérkőztek meg, melynek végeredménye 74:66 lett.

Az eredményhirdetés során az egyéni díjazottakat is kihirdették, ami az ország legjobb öt játékosát jelenti. Az All-Star ötöst Dombai Réka (Vasas Akadémia), Mányoky Réka (Csata DSE), Jelena Radonjić (PEAC-KA Pécs), Kiss Angelika (DVTK Akadémia) és Varga Alíz (Vasas Akadémia) alkotja. A torna All Star kitüntetettjei közé Jelena Radonjić remek irányító munkájával és eredményes pontszerzési teljesítményével (20 pont) kerülhetett.

A pécsi csapatnak szerzett pontjaival, hozzájárulásával a bronzéremhez, Jelena Radonjić számára kiváló előrelépései lehetőségek nyíltak meg. Az összes lejátszott mérkőzésen 69 pontot gyűjtött, 18 lepattanót és 9 gólpasszt. Ezzel a versennyel a legjobb vidéki csapatokat ismerték el Magyarországon.

A sportolónő eredményeit Zentán is elismerték, amikor a város polgármestere pénteken köszönőlevelet adott át a fiatal kosárlabdázónak. A fogadásra a városházán került sor.

Jelena Radonjić tízévesen kezdte karrierét Marija Ninković edző irányításával. Rövid időn belül meghívták a kosárlabda szövetség köreibe, edzéseire. Ezután középiskolás korában, 2015-től a Vojvodina klubhoz szerződött, ahol az első csoportban versenyezhetett. A kadétoknál csapatkapitányi rangra is szert tett, de egy lábsérülése miatt nem indulhatott az Európa bajnokságon. 2016-tól átkerült a Rátgéber Akadémiára Pécsre, ahol jelenleg is az ifjúsági mezőnyben versenyez, a pécsi csapat játékosaként. A játékosok fejlődését Hartung Anita edző vezeti, továbbá nagy segítséget nyújt a lányoknak Gyenizse Áron is. Nekik köszönhetően jutott el csapat a magyarországi élmezőnybe.

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2018. március 17.