Véget ért a Napsugár Báb- és Gyermekfesztivál

Kiváló hangulatban ért véget ma délelőtt a zentai Művelődési Házban az első ízben megrendezett Napsugár Báb- és Gyermekfesztivál, amelyet a szervezők hagyományteremtő szándékkal hívtak életre.


A háromnapos fesztivál zárónapjának programja a Szabadkai Gyermekszínház Színes mesék című előadásával vette kezdetét, amelynek elsődleges célközönségét a 36 hónaposnál fiatalabb korosztályhoz tartozó gyermekek képezték, akik szüleikkel együtt nagy élvezettel figyelték a formákkal és a színekkel való sajátos játékot. A fesztivál programja ezt követően a Szabadkai Gyermekszínház Karlson kalandjai című előadásával zárult, amely a bábjáték varázslatos világába kalauzolta el a gyermekeket, akik mindvégig nagy érdeklődéssel kísérték figyelemmel a különleges hangulatú produkciót.

Hugyik Richárd, a rendezvényt szervező Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ igazgatója elmondta, a Napsugár Báb- és Gyermekfesztivált összességében rendkívül sikeresnek értékelik, hiszen annak mindegyik programja igen sok érdeklődőt vonzott, akik a visszajelzések alapján szinte kivétel nélkül kiválóan érezték magukat a rendezvényen. Kifejtette, nagy örömükre szolgál, hogy a zentai önkormányzat jóvoltából a zentaiak mellett a községbeli falvakban élő gyermekeket is be tudták kapcsolni a rendezvény programjaiba, hiszen ezáltal ők is olyan élményekkel gazdagodhattak, amelyekre sokáig emlékezni fognak. Mint mondta, a rendezvény sikere azt bizonyítja, hogy óriási igény van a Napsugár Báb- és Gyermekfesztiválra, hiszen az olyan rést próbál betölteni nemcsak Zenta, hanem a Tisza menti régió rendezvénykínálatában is, amely már régóta betöltésre várt. Végezetül hozzátette, éppen ezért a jövőben szeretnék évről évre megszervezni a fesztivált, lehetőséget teremtve arra, hogy annak programjait mind a gyermekek, mind a szülők igazi ünnepként élhessék meg.

Az első ízben megrendezett Napsugár Báb- és Gyermekfesztivált, amelynek elsődleges célja az, hogy az óvodás és a kisiskolás korosztályt megismertesse a bábművészet, a gyermekirodalom és a kézművesség hagyományával, a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ Zenta község önkormányzata támogatásával hívta életre.

H. A.

Vajdaság Ma, 2018. március 18.

HERÉDI Krisztián felvételei