Véget ért a Teátrum Neked!

A budapesti Turay Ida Színház Cserháti Zsuzsának emléket állító Hamu és gyémánt című előadásával ért véget szombaton este a Zentai Magyar Kamaraszínházban a II. Teátrum Neked! színházi fesztivál, amit az intézmény a Magyar Teátrumi Társasággal közösen hívott életre.


A rendezvénysorozat iránt ezúttal is óriási volt az érdeklődés, hiszen mind a délelőtti programok, mind az esti előadások teltház előtt zajlottak, sőt a az esti előadások esetében nemcsak a színház nagyterme telt meg, hanem a kamaraterme is, ahol a nézők kivetítőn keresztül kísérhették figyelemmel a produkciókat, hangsúlyozta Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója, aki örömének adott hangot annak kapcsán, hogy a fesztiválnak köszönhetően a Zentai Magyar Kamaraszínház szemszögéből idén is sikerült új perspektívát nyitniuk, és ezt a közönségük is rendkívül jól fogadta, éppen ezért a jövőben is arra kívánnak törekedni, hogy a saját előadásaik mellett minél több vendégprodukciót is meghívjanak Zentára.

A II. Teátrum Neked! fesztiválnak otthont adó Zentai Magyar Kamaraszínház társulatának tagjai mellett idén a Békéscsabai Jókai Színház, a veszprémi Petőfi Színház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a kaposvári Csiky Gergely Színház és a budapesti Turay Ida Színház társulatának tagjai is színpadra léptek a rendezvényen, egyaránt nagy sikert aratva a nézők körében.

A tízéves születésnapját idén ünneplő Zentai Magyar Kamaraszínház és a fennállásának tízéves jubileumát szintén idén ünneplő Magyar Teátrumi Társaság illetékesei saját bevallásuk szerint máris megkezdték a jövő évi, sorrendben harmadik Teátrum Neked! fesztivál szervezését, és abban bíznak, hogy a rendezvény programjait a jövőben is legalább akkora érdeklődés mellett hívhatják életre, mint az idén.

H. A.

Vajdaság Ma, 2018. 02. 25. 

HERÉDI Krisztián felvételei