Februárban szervezik a II. Teátrum Neked fesztivált

Február 22. és 24. között a Zentai Magyar Kamaraszínház ad otthont a Teátrum Neked! című, vajdasági és magyarországi produkciókat bemutató sorozatnak a II. Zentai Teátrumi Napok keretében.


A tízéves fennállását ünneplő Zentai Magyar Kamaraszínház a Magyar Teátrumi Társasággal karöltve hozta létre a zentai fesztivál. Szerdai tájékoztatójukon Wischer Johann igazgató ismertette a háromnapos rendezvény tervezett programját, melyen színes gyermek- és felnőtt előadásokkal várják a közönséget.

– A nyitóelőadás csütörtökön lesz a gyerekeknek készült produkcióval. A fesztivál három részből áll majd össze: a gyerekelőadásokból, a teátrumi mocorgó foglalkozásaiból és az esténként zajló felnőtt előadásokból – emelte ki az igazgató.

Február 22-én, csütörtökön, 9 és 12 óra között várják a Teátrumi Mocorgóba a gyerekeket, ahol játszóház lesz a kisebbeknek, kézműves és kreatív foglalkozások, logikai asztal pedig a nagyobbaknak.

Csütörtökön 10 órától a nagyteremben látható majd Az égig érő fa című magyar népmese színpadi adaptációja. Rendezője Crnkovity Gabriella, színpadra alkalmazta és a dalszövegeket írta: Lénárd Róbert. A zeneszerző: Bakos Árpád. Ez az előadás a Zentai Magyar Kamaraszínház bemutatója.

Este 7 órától a veszprémi Petőfi Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház közös fellépésében Bernard Slade: Jövőre veled ugyanitt! című romantikus vígjáték látható, amelynek rendezője Hargitai Iván.

Február 23-án, pénteken, 9 és 12 óra között ismét a Teátrumi Mocorgó játszóház nyitja meg kapuit. 10.00 órától a kamarateremben a Zentai Magyar Kamaraszínház előadása várja közönségét a Jancsi apród című mesemonológgal, Virág György előadásában.

A péntek esti színházi kínálatban a kaposvári Csiky Gergely Színház előadására válthatnak belépőt, melynek címe Marie Jones: Kövek a zsebben. A nézők egy amerikai film forgatásának kulisszái közé cseppenhetnek. Marie Jones darabja 2001-ben a legjobb vígjáték díját nyerte el Londonban. Az előadás rendezője Zakariás Zalán.

Február 24-én, szombat, 9 és 12 óra között a Zentai Magyar Kamaraszínház Teátrumi Mocorgója várja a kicsiket és szüleiket.

Aznap 10 órától pedig a kamarateremben a Zentai Magyar Kamaraszínház előadása kerül sorba, amelyen Papp Arnold színművésztől látható majd a Medve mese, 4–7 éves gyerekek számára.

19 órától a színház nagytermében a budapesti Turay Ida Színház vendégszerepel Hamu és gyémánt című zenés bemutatkozással, melyben Cserháti Zsuzsa dalai szólalnak meg Szurdi Miklós rendezésében.

A fesztivál beharangozott előadásai mellett meglepetésprogramokkal is készülnek.

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2018. január 31.