Zenta: Újabb támogatás a rászorulóknak

Sorrendben tizenegyedik alkalommal adta át hagyományos újévi adományát ma délelőtt a Caritas zentai szervezete által működtetett Népkonyhának a Japan Tobacco International vállalat. Az adományt ft. Nagy József, a Caritas zentai szervezetének elnöke vette át.


Ft. Nagy József, a Caritas zentai szervezetének elnöke elmondta, a Népkonyha szolgáltatásait naponta több mint ötszáz személy veszi igénybe, ellátásukban óriási segítséget nyújt a zentai önkormányzat, a JTI, a linzi Caritas, valamint a magánvállalatok és a magánszemélyek támogatása is. Hozzátette, a Caritas a Népkonyha mellett napközit működtet az idős és magányos személyek számára, akik minden munkanapon 9 és 15 óra között tölthetik ott az idejüket, emellett azon rászoruló családok számára, amelyeknek tagjai között óvodásnál kisebb gyermekek is vannak, a téli időszakban napi rendszerességgel biztosítanak tejet és kenyeret, ruházati cikkeket és egyéb eszközöket is. A házi ápolási program keretében azoknak az idős személyeknek is igyekeznek segítséget nyújtani, akik nem tudnak eljutni az általuk működtetett napközinek otthont adó épületbe, és emellett számos egyéb program révén is támogatják a rászorulókat.

Zoran Kosijer, a JTI zentai részlegének jogi ügyekkel és humánerőforrással megbízott vezetője kiemelte, a JTI tudatában van azoknak a nehézségeknek, amelyekkel a Zenta községbeli lakosságnak nap mint nap szembe kell néznie, és elkötelezett abban, hogy segítséget nyújtson a rászorulóknak ezen nehézségek leküzdésében, éppen ezért, ahogyan az elmúlt évek során mindig, idén is igyekezett számottevő segítséget nyújtani a zentai Caritasnak a Népkonyha működéséhez szükséges anyagi feltételek előteremtésében.

Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere kifejtette, az önkormányzat idén 2,2 millió dinárral támogatta a Népkonyha működését, amely a JTI 1 millió dináros adományával együtt jelentős mértékben hozzájárul a szolgáltatás zavartalanságának fenntartásához. Hozzátette, az önkormányzat egyéb módon is igyekszik segíteni a rászorulóknak, hiszen a Szociális Védelmi Központtal közösen is több olyan projektumot is megvalósít, amelyek ezeket a célkitűzéseket hivatottak szolgálni.

H. A.

Vajdaság Ma, 2017. december 6.