Megújultak az újszülöttek rózsakertjeinek táblái

Elkészültek az újszülöttek rózsakertjeinek új táblái, amelyeket már ki is helyeztek a Fő utca és a Svetozar Miletić utca kereszteződésénél található Njegoš téren, illetve a Jézus szíve templomnál található Népfront téren.


Perpauer Attila, a községi tanács művelődési és oktatási ügyekkel megbízott tagja a táblák kihelyezése alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta, egy olyan nemes kezdeményezést szerettek volna folytatni ezáltal, amely még 2011-ben vette kezdetét.

– Egy olyan kezdeményezés indult el 2011-ben, amelynek értelmében egy rózsakertet létesítettek az abban az évben született gyermekek tiszteletére. A kertben elhelyeztek egy táblát is, amelyen helyet kaptak az akkor született gyermekek nevei. Ez a kezdeményezés azóta némiképp átalakult, hiszen az utóbbi években a község polgármestere fákat ültetett az újszülöttek tiszteletére. Ez rendkívül fontos számunkra, hiszen a gyermekek jelentik a jövőnket – hangsúlyozta Perpauer Attila, aki elmondta, mivel a rózsakertek táblái az elmúlt időszakban egyrészt rongálás áldozataivá váltak, másrészt az idő vasfoga is kikezdte őket, ezért úgy döntöttek, hogy felújítják azokat, amiben a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium diákjai, Bálint Lujza és Hegedűs Dominika voltak segítségükre, akik az intézmény képzőművészet szakos tanára Lázár Tibor irányításával végezték el a munkát.

A községi tanács művelődési és oktatási ügyekkel megbízott tagja köszönetet mondott a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium diákjainak és tanárának, és arra kérte a zentaiakat, hogy őrizzék meg mind a táblákat, mind a rózsakerteket, hiszen azok, amellett, hogy az újszülöttek előtti tisztelgés jelképei, ékesítik is a várost.

H. A.

Vajdaság Ma, 2017. október 25.