Megkoszorúzták Batthyány Lajos emléktábláját

A zentai Városháza oszlopcsarnokában ma délben megemlékezést tartottak. A nemzeti gyásznap alkalmából Batthyány Lajos grófra, az első felelős magyar kormány miniszterelnökére és az aradi vértanúkra emlékeztek. Batthyány neve a hősi küzdelem és áldozatvállalás szimbóluma lett.


A rendezvény kezdetén Juhász Lassú Kornélia könyvtáros üdvözölte az egybegyűlteket Ünnepi köszöntőt Basa György történelemtanár mondott.

- Tiszta lélekkel, nyílt szívvel vonult a mártíromságba. Igazán egyedi példa a magyar történelemben – fogalmazott Basa György.

Az alkalmi műsorban Máté Blanka és Gubik Laura szavaltak, a műsor második felében pedig a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium tanulói elevenítették fel a szabadságharc hőseinek emlékét.

Az összeállítást követően az egybegyűltek megkoszorúzták Batthyány Lajos gróf emléktábláját. A Magyar Nemzeti Tanács nevében Perpauer Attila, Zenta város önkormányzata nevében Ceglédi Rudolf, Szabadka község önkormányzata képviseletében Horváth Tímea alpolgármester és Magosi Zsuzsanna, a Vajdasági Magyar Szövetség helyi szervezete nevében Rácz Szabó Márta és Varga Viktor, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége nevében Gordán József és Berze József, a Magyar Mozgalom képviseletében Sándor József, a Magyar Polgári Szövetség nevében pedig Rácz Szabó László és Miklós Éva helyezte el a kegyelet virágait.

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2017. október 6.