Zentai tanár is részt vehet a Microsoft cég továbbképzésén

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi Nemzeti Közösségi Titkárság és a Microsoft világcég 2016-os pályázatán négy vajdasági pedagógus jelentkezését fogadták el - tudtuk meg ma délelőtt a zentai önkormányzat sajtótájékoztatóján.


Perpauer Attila, a községi tanács oktatási és művelődési ügyekkel megbízott tagja és maga a pályázat zentai nyertese, Nagy Szilvia tanárnő beszélt a megtisztelő képzési lehetőségről. Ismertették, hogy ez év októberében vehet majd részt az egyhetes továbbképzésen Amerikában, a cég székhelyén. Az utazás költségeit részben az önkormányzat támogatja, valamit segítenek a további támogatók felkutatásában is, hiszen több mint 2000 dollárba kerül az utazás. Perpauer Attila szerint az oktatásban nagyon fontosak a személyes tapasztalatok. A világ gyorsan változik, s ez leginkább az informatikára érvényes. A tanulmányok során régen is bevált gyakorlat volt a külföldi tapasztalatszerzés, hogy ezeket továbbvigyék, átadják.

Nagy Szilvia, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, valamint a Zentai Gimnázium tanára informatikát, elektronikus ügyvitelt és matematikát is tanít. A pályázatról az iskolában hallott, a feltételeknek képzettsége révén teljesen megfelelt, továbbá kitűnően beszél angolul. Vajdaságból négy személyt választottak ki a jelentkezőkből. A Microsoft október végén tartja majd az egyhetes képzését Seattle mellett Redmondban, ahol a székházuk van. Egy kisebb küldöttség tagjaként látogat majd el oda. A tanárnő elmondta, bízik benne, hogy a képzést követően minőségesebb oktatást tud majd nyújtani itthon, és magát Zentát is ismertté teheti a cég számára. Valamint reméli azt is, hogy egy hosszú távú együttműködést alakul ki a neves céggel és munkatársaival. Már eddig is nagyon sok tanulmányúton vett részt, de Amerikában még nem járt. A tanulmányút programjában cég bemutatása, fejlesztéseik, és néhány amerikai iskola megismerése szerepel.

Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2017. augusztus 16.