Négyszáz táncos a zentai nemzetközi mazsorettfesztiválon

Kiváló hangulatban kezdődött meg ma délelőtt a zentai Városi Sportcsarnokban a helyi Flamenco Táncklub által életre hívott nemzetközi mazsorettfesztivál, amelyen öt ország több mint négyszáz táncosa vesz részt.


A rendezvényt a résztvevő csoportok ünnepélyes felvonulása után Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere nyitotta meg, aki örömének adott hangot annak kapcsán, hogy a Tisza-parti település ismét egy ilyen rangos eseménynek adhat otthont, hiszen – mint mondta – a zentaiak büszkék a mazsorettcsoportjukra, amelynek tagjai nemcsak itthon, hanem külföldön is igyekeznek öregbíteni a város hírnevét, majd azt kívánta a résztvevőknek, érezzék jól magukat Zentán, s vigyék el a város hírét máshova is. A köszöntőt követően a rendezvény támogatói átadták ajándékaikat a résztvevő csoportok vezetőinek, majd kezdetét vette a fesztivál, amelynek során a résztvevő csoportok különlegesebbnél különlegesebb produkciókkal örvendeztették meg az egybegyűlteket.

Horvát Kátai Péter, a Flamenco Táncklub vezetője elmondta, a rendezvényen 5 ország 18 településének 425 versenyzője vesz részt, akik Horvátországból, Magyarországról, Romániából, Szerbiából és Szlovákiából érkeztek Zentára. Kifejtette, a rendezvényt hosszas előkészületek előzték meg, hiszen azt szerették volna, ha minden a lehető legjobban sikerül, és az első visszajelzések azt igazolják, hogy mindez meg is valósult. Hozzátette, nagyon fontosnak tartják a fesztivált, ugyanis általa szeretnék még inkább népszerűsíteni ezt a műfajt a zentaiak körében, majd örömének adott hangot annak kapcsán, hogy sokan ellátogattak a rendezvényre, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy amennyiben jövőre is sikerül megszervezniük a nemzetközi mazsorettfesztivált, akkor egy év múlva még többen lesznek kíváncsiak a fellépők produkcióira, mint amennyien az idén voltak.

Az idei nemzetközi mazsorettfesztivált a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi–Nemzeti Közösségi Titkárság, valamint Zenta község önkormányzata támogatásával szervezték meg.

H. A.

Vajdaság Ma, 2017. július 1.