Győri gimnazisták Zentán

A Rákóczi Szövetség Határtalanul elnevezésű középiskolások diákutaztatási programjának keretében a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium 38 tanulója és három kísérőtanára három napos vajdasági tanulmányi kirándulásra érkezett. 


A csoport útiterve rendkívül gazdag volt, jártak Adán, Aracson, a Tisza és a Duna találkozásánál, Zalánleménen, Újvidéken, Péterváradon, Zentán, Szabadkán. Tóthfaluban, a szálláshelyükön, barátságos futballmérkőzést is játszottak az ottani fociakadémia ifjú reménységeivel.

A győri Kazinczy Ferenc Gimnázium ismertségét a névadóról, Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd versenynek is köszönheti, amelyre minden évben az egész Kárpát-medencéből, így Vajdaságból is érkeznek középiskolások. Idén a döntőnek zentai résztvevője is volt Gója Henrietta, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola diákjának személyében, aki Burány Hajnalka tanárnővel utazott el a rangos megmérettetésre. Így került a győri gimnázium és a zentai középiskola kapcsolatba és ennek köszönhetően a csoportot az önkormányzat nevében Lőrinc Csongor, a községi tanács tagja fogadta a városháza dísztermében. A találkozón jelen volt Tóth Kornél, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola igazgatója is.

A kiránduló fiatalok megtekintették a városháza tornyában a Zentai Csata Emlékkilátót és a Tisza parti település más nevezetességeit is.

 (Tha)

www.hetnap.rs, 2017. 06. 16.