Nemzetközi mazsorettfesztivál lesz Zentán

Öt ország négyszáznál is több táncosa érkezik Zentára július elsején arra a nemzetközi mazsorettfesztiválra, amelyet a helyi Flamenco Táncklub hívott életre, jelentették be a klub és a helyi önkormányzat illetékesei ma délutáni sajtótájékoztatójukon.


Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja gratulált a Flamenco Táncklub vezetőjének és táncosainak a közelmúltban elért sikereikhez, és örömének adott hangot annak kapcsán, hogy Zenta ismét egy ilyen rangos rendezvény házigazdája lehet.

Horvát Kátai Péter, a Flamenco Táncklub vezetője elmondta, a fesztivállal régóta dédelgetett álmuk válik valóra, hiszen az elmúlt évek során számos rendezvényen jártak már, eddig azonban nem nyílt lehetőségük arra, hogy saját településükön is megszervezzenek egy ilyen volumenű rendezvényt. Mint mondta, a fesztiválon öt ország, Horvátország, Magyarország, Románia, Szerbia és Szlovákia négyszáznál is több táncosa lép fel, akik összesen több mint százhetven műsorszámmal szórakoztatják majd a közönséget és a nemzetközi zsűrit. Hozzátette, abban bíznak, hogy a rendezvény a község turizmusa szempontjából is nagy jelentőséggel bír majd, hiszen a résztvevők közül sokan már a fesztivált megelőző napon megérkeznek Zentára, éppen ezért igyekezni fognak megismertetni őket a város legfőbb nevezetességeivel is.

Horvát Kátai Anita, a Flamenco Táncklub táncosainak edzője kifejtette, a zentai mazsorettek nagy lelkesedéssel készülnek a fesztiválra, hiszen szeretnének minél tökéletesebb produkciókkal bemutatkozni a hazai közönség előtt, éppen ezért az elmúlt hetekben megsokszorozták a próbáik számát. Hozzátette, a zentai táncosok közül bemutatkoznak majd a kadétok, a juniorok és a szeniorok is, de emellett számos egyéni, illetve kettős produkciót is láthatnak az érdeklődők a házigazdák részéről. Úgy fogalmazott, a rendezvényre a többi résztvevő is különlegesebbnél különlegesebb produkciókkal érkezik, így a látogatók számára garantált lesz a színvonalas szórakozás és a tartalmas kikapcsolódás.

A nemzetközi mazsorettfesztivál megnyitóját július elsején, szombaton 10 órai kezdettel tartják meg a zentai Városi Sportcsarnokban, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak. A rendezvényre, amelynek támogatói a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi–Nemzeti Közösségi Titkárság és Zenta község önkormányzata, a belépés díjtalan.

H. A.

Vajdaság Ma, 2017. június 14.