Zenta: Ballagók tánca a főtéren

A négy zentai középiskola végzősei ebben az évben is részt vettek a Ballagók tánca elnevezésű rendezvényen. A városközpontban mindenfelé narancssárga és fekete pólót viselő diákok gyülekeztek.


 

Már délelőtt hallatszott a fütyülők hangja, és egyre többen érkeztek a szökőkút környékére. A bejáródott forgatókönyv szerint a fiatalokat Ceglédi Rudolf polgármester köszöntötte. Sok sikert kívánt az érettségi vizsgákhoz, a továbbtanulási terveikhez, a felvételihez a kiválasztott felsőfokú iskolákba való beiratkozáshoz, valamint a munkahely megtalálásához.

A város polgármestere a fiatalokhoz intézett üzenetében felhívta még figyelmüket arra is, hogy soha ne feledkezzenek meg az iskolájukról és az ott kapott útravalóról, a tanulmányaik befejezése után pedig minél többen térjenek vissza a szülőhelyükre, hogy a megszerzett tudással ezt a közösséget gazdagítsák.

Ma már nagyon elterjedt ez az esemény, Európa-szerte százezrek együtt táncolnak Johann Strauss A denevér című művének nyitányára. Szerbiában is több mint 40 település kapcsolódott a programhoz. A Ballagók tánca gyönyörű látvány, megható mozzanata az iskolát fejező fiataloknak életének, és egyben kísérlet a Guinness-rekord megdöntésére, a legtömegesebb szimultán tánca kategóriában.

 Rúzsa Mária

Vajdaság Ma, 2017. május 19.

Herédi Krisztián felvételei