BIRKÓZÁS: Az Európa-bajnok Frísz Krisztiánt és társait fogadták Zentán

Az újdonsült Európa-bajnok Frísz Krisztiánt és társait, Balo Petart, Nagy Tamást, Nemes Mátét és Nemes Viktort, valamint a zentai birkózóklub edzőit és vezetőit fogadták szerda délelőtt Zentán a helyi önkormányzat és a községi sportszövetség illetékesei.


 

Az összejövetel kezdetén Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere üdvözölte az egybegyűlteket, aki gratulált Frísz Krisztiánnak az Újvidéken megtartott birkózó Európa-bajnokságon megszerezett Európa-bajnoki címhez, majd köszönetet mondott neki és társainak, amiért nemcsak ezen a versenyen, hanem az elmúlt évek során számos egyéb hazai és nemzetközi megmérettetésen is öregbítették a város hírnevét. Elismeréssel szólt a zentai klubban folyó munkáról, majd reményének adott hangot, hogy a zentai birkózóklub a jövőben ismét erős csapattal tud nekivágni az országos bajnokságnak.

Frísz Krisztián köszönetet mondott az edzőpartnereknek, az edzőknek, a kluboknak, a sportszövetségnek és a sportminisztériumnak azért a támogatásért, amellyel az elmúlt évek során segítették a versenyekre való felkészülését, majd kifejtette, az Európa-bajoki cím megszerzéséig igen hosszú út vezetett, amely nagyon nagy kitartást követelt, és igen sok lemondással járt. Mint mondta, sokszor okozott számára nehézséget az, hogy az év jelentős részét edzőtáborokban kellett töltenie, távol a családjától és a barátaitól, a sikerek azonban kárpótolják ezekért a lemondásokért.

Danilo Popov, a községi tanács sporttal megbízott tagja kifejtette, a zentai birkózók sikerei azt bizonyítják, hogy előbb-utóbb minden befektetett munka megtérül, ha az ember keményen dolgozik a céljai eléréséért. Kiemelte a zentai birkózás hagyományainak, illetve a település birkózóklubjában folyó szakmai munka színvonalának fontosságát, amelyek szerinte időről időre nagymértékben hozzájárulnak a birkózók sikereihez. Hozzátette, a község önkormányzata a jövőben is segíteni és támogatni fogja a községbeli sportolók felkészülését és érvényesülését.

Az összejövetelen Bicók Róbert, a községi sportszövetség elnöke a Zentáról elszármazott birkózók előtt álló lehetőségeket ismertette, Zörgő László, a zentai birkózóklub edzője pedig az egyesületben folyó munka jellemzőiről beszélt az egybegyűlteknek.

H. A.

Vajdaság Ma, 2017. május 10.