Zentára látogatott dr. Pintér Attila nagykövet

Ma Zentára látogatott dr. Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete, aki az önkormányzat illetékeseivel folytatott megbeszéléseket a folyamatban lévő beruházásokról és a jövőbeli tervekről, majd a község polgármesterével, Ceglédi Rudolffal tartott közös sajtótájékoztatót.


Ceglédi Rudolf a sajtótájékoztatón elmondta, a megbeszélésen áttekintették azokat a beruházásokat, amelyek Magyarország kormányának támogatásával folynak Zentán, köztük a Zentai Csata Emléktemplom építésének befejező szakaszát (ami mintegy 45 millió dináros beruházás), a Zentai Magyar Kamaraszínház új kamaratermének kialakítását (ami kb. 7 millió dináros beruházás), valamint a Zentai Gimnázium épületének bővítését is (ami kb. 42 millió dináros beruházás). Hozzátette, a találkozón egyéb témák mellett az is szóba került, milyen nagy jelentőséggel bír a község polgárainak életében a Prosperitati Alapítvány tevékenysége, hiszen Zenta község területén igen sokan vettek részt eredményesen az alapítvány pályázatain. Mint mondta, abban bíznak, hogy néhány éven belül sikerül megvalósítaniuk az új munkahelyek teremtésére irányuló elképzeléseiket is, valamint azt is, hogy ezáltal egyre többen lássanak perspektívát az itthon maradásban.

Dr. Pintér Attila elmondta, a folyamatban lévő beruházások mellett az önkormányzat illetékesei tájékoztatták a zentai csata 320. évfordulójához kapcsolódó rendezvényekről, valamint a községnek a turizmust érintő fejlesztési terveiről is, majd hozzátette, mindez azért volt különösen fontos, mert a jövőben szeretnék még magasabb szintre emelni Magyarország és Szerbia között a turizmus fejlesztésére irányuló együttműködést, mégpedig olyan módon, hogy megpróbálják összehangolni a két ország ország turisztikai kínálatát. Mint mondta, ennek kapcsán nemrég megbeszélést folytatott Rasim Ljajić miniszterrel, akivel egyebek mellett azt is igyekeztek megvizsgálni, milyen módon tudna a két ország olyan közös turisztikai kínálatot létrehozni, amely által az arab országokból, Kínából vagy Iránból érkező turisták számára is vonzóvá tehetnék a térséget. Leszögezte, meggyőződése szerint mindebben Zentának is igen fontos szerepe lehet majd, hiszen egyrészt igen kedvező a fekvése, másrészt maga a Tisza is igen sokféle lehetőséget rejt magában.

H. A.

Vajdaság Ma, 2017. március 21.