A Móra Ferenc Társaság Újraalapítása

2015. május 24-én Kiskunfélegyházán  a Városalapítók Napja alkalmából, megalapításra került a Móra Ferenc Társaság 12 alapító taggal. 1934-ben alakult meg először a társaság, de 1947-ben az akkori hatalom megszüntette. 


Az újraalapítók között találhatók:

 Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája, aki a társaság elnöki posztját is vállalta, Jenesné Móra Zsuzsanna, Móra István dédunokája,  Kapus Béláné,  a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke, Kállainé Vereb Mária, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési központ igazgatója, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület ügyvezető elnöke, Wolnerné Vidéki Szilvia, a Constantinum Móra Ferenc Általános Iskola vezetője, Fogas Ottó, a szegedi Móra Ferenc Múzeum igazgatója, Dr. Luchmann Zsuzsanna, tanár, irodalomtörténész, Medgyesi Konstantin, a szegedi Móra Ferenc Múzeum dolgozója, Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere, Rosta Ferenc alpolgármester a Móra Ferenc Gimnázium igazgatója, valamint Arad megyéből a Móra Ferenc Általános Iskola igazgatónője ( Zimándújfalva) és Keviből  a Móra István Művelődési Egyesület elnöke Perpauer Attila.

Az alapítók megtartották első ülésüket, ahol kifejezték, hogy az alapszabályzattal összhangban ápolni fogják a Móra hagyatékot.  Vészits Andrea kifejezte, hogy elsősorban a gyermekek és a fiatalok felé kell fordulni, hiszen ők a jövőnk zálogai.

A Móra István Művelődési Egyesület Kevi képviselte a rendezvényen városunkat Zentát és a délvidéket.