NYILVÁNOS FELHÍVÁS A NEMZETI KISEBSÉGEK KÜLÖN VÁLASZTÓI NÉVJEGYZÉKÉBE VALÓ BETEKINTÉSRE


SZERB KÖZTÁRSASÁG

VAJDASÁG AUTONÓM TARTOMÁNY

ZENTA KÖZSÉG

ÁLTALÁNOS KÖZIGAZGATÁSÜGYI ÉS

TÁRSADALMI TEVÉKENYSÉGI OSZTÁLY

SZÁM: II-90-39/2014-02

DÁTUM: 2014.08.27.

Z  E  N  T  A

NYILVÁNOS  FELHÍVÁS  A  NEMZETI KISEBSÉGEK 

KÜLÖN  VÁLASZTÓI  NÉVJEGYZÉKÉBE VALÓ BETEKINTÉSRE  

 

            Az Államigazgatási és helyi önkormányzati minisztérium miniszteri határozata alapján a nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsainak közvetlen úton történő megválasztására 2014. október 26-án kerül sor.

A közvetlen választásokon az albán, az askál, a bosnyák, a bunyevác, a bolgár, az oláh, a görög, az egyiptomi, a magyar, a német, a roma, a román, a ruszin, a szlovák, az ukrán és a cseh nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsait választják meg.

            Elektori közgyűlés útján választják meg nemzeti tanácsuk tagjait a lengyel, a makedón, a montenegrói és a horvát nemzeti kisebbségek.

        A választásokon választójoguk a nemzeti kisebbségek azon tagjainak van, akik feliratkoztak a nemzeti kisebbségük külön választói névjegyzékébe (KVN).  A külön választói névjegyzékbe való feliratkozásra jogosult a nemzeti kisebbség minden tagja, aki szerepel az általános választói névjegyzékben. A külön választói névjegyzékbe való bejegyzés írásos kérelem alapján történik. A bejegyzés iránti kérelmet a községi, illetve városi közigazgatási hivataloknak kell benyújtani, ahol a kérelem benyújtója lakóhellyel rendelkezik. A bejegyzés iránti kérelem közvetlenül nyújtható be.

            A külön választói névjegyzék 2014. október 10-én, éjfélkor zárul le.

            Felhívunk minden választót, aki már korábban benyújtotta kérelmét a külön választói névjegyzékbe való bejegyzésre, hogy ellenőrizze, hogy be lett-e jegyezve a külön választói névjegyzékbe, és hogy adatai a külön választói névjegyzékben naprakészek-e.

            Felhívjuk a nemzeti kisebbségek tagjait, akik még nem jegyeztették be magukat a külön választói névjegyzékbe, hogy ezt tegyék meg, hogy 2014. október 26-án megválaszthassák a saját nemzeti tanácsuk tagjait.