Fektessen be Zentán

ÜZLETI KÖRNYEZET

Zenta községnek nagyszerű a geostratégiai elhelyezkedése, fejlett folyami, közúti és vasúti közlekedési lehetőségekkel bír. A városon keresztül halad az M-24-es főút, az R-146, az R-160 és az R-140 regionális út is, az utóbbi Zentától 38 km-re csatlakozik az E-75-ös nemzetközi úthoz. A Tisza IV. kategóriájú nemzetközi hajózási útvonal, amely része az európai belső hajózási utak hálózatának, az EMUPP-nak, emiatt nagyon fontos közlekedési útvonalnak számít, fontos vázát képezve Vajdaság hajózási útvonalainak.

A Tisza jobb partjának 121 km-es szakaszát a kiépített és felszerelt nemzetközi kikötő képezi. A kikötő mindenféle rakomány átrakodására alkalmas, magába foglalja a konténerek, az építőanyagok és a folyékony üzemanyagok terminálját is. A területén nyitott és zárt vám- és közraktárak vannak, de az úszó objektumoknak, valamint vasúti és közúti közlekedési csomópontként működő rakodóállomás is található. A helyi vasúthálózat belenyúlik az ipari övezetbe, így a fejlesztésével és a sínek felújításával aktiválható a Tisza menti vasúti főútvonal. Az említettekkel összhangban a leendő befektetők számára alkalom kínálkozik a szállítási módok és a korszerű üzleti lehetőségek megfelelő ötvözésére is, ami megtakarítást jelenthet számukra.

Zenta község fontos jellemzője továbbá a határok közelsége is, hiszen Magyarország országhatára a községtől 46, Romániáé pedig 77 km-re húzódik. A községben jó ideje jelen van, sikeresen működik néhány jelentős cég is, mint például az Alltech Fermin (USA), a Japan Tobacco International (Japán), a TE-TO Cukorgyár Rt. (Olaszország), a Mecafor (Franciaország), a KTC (Horvátország), a Mercator (Szlovénia) vagy a Žitopromet (Szerbia).

 

10 OK, AMI MIATT ÉRDEMES ZENTÁN BEFEKTETNI:

  • Ipari övezetek a greenfield befektetésekneksenyképes munkabérrel
  • Hozzáférhető, minőséges humánerőforrás, versenyképes munkabérrel
  • Hagyomány és tapasztalat az ipari előállítások során
  • Fejlett élelmiszeripari és élelmiszer-feldolgozói közeg
  • Kedvező geostratégiai tiszai fekvés
  • Közraktárak, kikötő, államközi kikötő és vám
  • Két országhatár közelsége
  • Bejegyzett minőséges ipari helyszínek a brownfield befektetésekre)
  • A 10-es korridor közelsége (E-75)
  • A helyi vállalatok nyitottsága a közös befektetésekre

 

KÖNNYÍTÉSEK A BEFEKTETŐKNEK

A befektetők megnyerésének érdekében Zenta község képviselő-testülete olyan döntéseket hozott meg, amelyek segítségével könnyítéseket biztosítanak a befektetők számára. Ilyen a földterületek használata utáni illeték alól való felmentés, illetve a cég nevének kihelyezése alól való, három évre szóló felmentés abban az esetben, ha a cég az adott évben legalább öt új munkást vett fel, meghatározatlan időre.